Wednesday, January 9, 2013

Exploring area 51


Här bakom soffan finns ett litet undangömt utrymme... 

... som har visat sig vara perfekt förvaring för stickprojekt. Men tanken var inte riktigt att de skulle bli såhär många, utrymmet har gått och blivit ett Area 51! Ett av två kan jag tillägga, det här är inte min värsta UFO-hög (UFO = un finished object) utan består mest av projekt som jag faktiskt stickar på då och då. Ett skåp i arbetsrummet är det verkliga problemområdet. 

Nu ska jag utforska mina två Area 51, se vad som kan slutföras och vad som ska repas upp. Det är på inget sätt någon utmaning och jag har inga regler om att inte köpa garn/starta nya projekt osv, jag vill bara bringa ordning i oredan. Vill jag starta ett nytt projekt så gör jag det. 

Jag vet inte om det är det nya året eller om det är det här behovet av att "boa" som sägs drabba blivande föräldrar, men senaste tiden har jag haft ett extremt stort behov av att rensa och organisera överallt. Även vanligtvis tillhör jag den typen av personer som faktiskt gillar att städa, organisera och rensa, men nu finns det inga gränser - allt onödigt ska bort på momangen. 

Tack till stickpodden där jag först hörde talas om benämningen Area 51, tycker det är ett asbra namn på de utrymmen där UFOn samlas! 

8 comments:

maria carlander said...

Haha, vilken fantastisk benämning!
Och ett givet upplägg för kommande inlägg, ufoparader är märkligt fascinerande.

En helt annan sak; jag har sett att min nya bloggadress har buggat ihop länklistor på andras bloggar (stön och ynk). I listorna står bloggen som 'fröken c' fortfarande, men länkar lustigt nog till min nya mariacarlander-adress -men till ett gammalt inlägg. Den uppdateras alltså inte som den ska!

Om du vill får du jättegärna uppdatera din blogglista till den nya adressen mariacarlander.blogspot.com så borde länken uppdateras och funka som den ska.

Yay!

Jennie said...

Åh, jag håller också på att rota fram gamla UFO:n (och är ju också gravid). Det kanske är därför som jag känner att jag måste avsluta och rensa...? Mina area 51 (roligt namn) ser värre ut men jag misstänker att dina innehåller betydligt roligare saker!

Clara said...

Fröken c: Nu är det ändrat!

Jennie: haha, men jag visar ingen bild på mitt värsta område, det var helt enkelt omöjligt att fota (ett mörkt skåp där allt bokstavligen är intryckt).

Ida said...

Ah, det mörka skåpet där allting bara är intryckt finns även här. ;) Men jag jobbar på att röja upp, både där och i garnförrådet! Kommer nog ta ett tag...

Jo said...

Hrm... Area 51... Det känns lite som att hela mitt syrum är en Area 51 (bra liknelse för övrigt! :) )
Man borde kanske ta tag i det där någon gång. Någon annan gång... ;-)

Maritas Maskor said...

Tänk vad såna där skrymslen passa bra att stoppa ner grejer i! jag tror att vi har såna allihop :)

metamorphosis said...

Åh, vilket bra uttryck för UFOsamlingen - och smart att dra lite nytta av boandet-impulserna som kommer!

...sen är det ju också förbaskat skönt när man fått bort de där UFOna som man ändå aldrig skulle komma till att färdigställa! Plötsligt blir det mer energi till de man hittar som man plötsligt får inspiration och motivation för!

keramikern på kullen said...

Kortet kunde varit tagit hemma hos mig också, massor av sådana där små hörn å skrymslen, vårat hus e från 1918 så här finns det gott om "hålrum" till UFOn. Just nu håller vi på att röjer ur en gammal gåingardrob, så det mesta är inslängt i mitt sy å garnrum, så det är kaos överallt, å så e jag inte ens engång gravid;-))) Lycka till med alla ufon!