Friday, January 25, 2013

Pimpat babygym


För ett tag sen på Emmaus hittade vi det här babygymmet för det trevliga priset av 30kr. Det hade en helt ok grundform, men var ärligt talat ganska trist, så jag tog fram färg och virknålar för att fixa till den lite. 

Nu ser det ut såhär när det står i bäbisens hörna i vardagsrummet, ett babygym som i alla fall jag blir mycket gladare av! Förhoppningsvis gillar bäbisen det också, men annars är det ju bara att plocka ner leksakerna och använda dem till nåt annat. 
Har förstått att vissa bäbisar gillar babygym medans andra tycker det är skittrist, så att lägga 7-800 på ett nytt kändes helt orimligt. Framförallt eftersom jag oftast tycker att de är fula och plastiga (det tycker jag i och för sig om ungefär 90% av alla barnsaker). 

Den här lilla figuren är frivirkad utan någon mall, med tanken att ben och armar ska vara greppvänliga. 

Apan kommer från boken Välkommen till virkligheten, och bollen är ju helt enkelt bara en boll som jag lagt några bjällror i för att göra den extra intressant. Garnet till alla figurerna är Catania, och jag använde virknål 3mm. 

16 comments:

Anonymous said...

Så fint det blev med gul färg! Gör gärna fler figurer nu medans du hinner nu innan bebis kommer ut så har då nåt att byta och rotera med. Gör också gärna några i svart vitt och rött till den första 2 månaderna. De ser ju mest kontraster i början! Sen vet man ju aldrig vad barnet ska gilla, man kan bara hoppas ;)
/Alma

Annika said...

Å vad fint det ser ut! Även om barnet inte gillar att vara på golvet den första tiden (det gjorde inte min) så kommer hen garanterat att älska det efter ett halvår ungefär.

Anna said...

Så fint det blev!

Clara said...

Alma: ja just det, svartvitt är ju ett jättebra tips! Vet att jag läst någonstans att de mest ser kontraster i början, men det tänkte jag inte på när jag virkade.

Annika: ja, det kanske dröjer lite tills bäbisen gillar det, jag har noll koll på när bäbisar gillar saker :)

Karin said...

Fast vår tvåmånading har just börjat ligga i sitt gym! Så så värst länge dröjer det inte innan det blir använt inte! Vårt är dock inte så fint som ert, det är av plast, men det var alldeles gratis eftersom vi fick det till skänks, och det smäller ju alltid högt!

Jo said...

Detta lilla gym klår ju alla sprillans nya gym med hästlängder. Bra fynd och bra pimpat! :D

Helga said...

Vad fint! Ser himla mysigt ut med lapptäcket under :)

Clara said...

Karin: Hoppas vår bäbis också gillar sitt babygym snart då! Har fortfarande svårt att fatta att varje bäbis föds med en personlighet :)

emma said...

Shit va fint!!
Kul att få se före-bilden också, man tror inte sin ögon :)

Anonymous said...

Det blev fantastiskt fint! Härligt med gult!

miastick said...

Vad fint! Precis ett sånt babygym hade vi till våra barn, sålde det på backluckeloppisen i somras. Köpt på ikea.
Grymt fint pimpat, och som Alma skrev är det nog inte dumt med lite mer kontrast på grejerna.
Jag tycker också att såna där mer plastiga babygym är jättefula, men oj vilken skillnad när vi la bebisarna i ett sånt jämfört med vårt. De var ju 1000 ggr roligare tyckte de små :)

Clara said...

Mia: haha, det är väl så, barn har ju en tendens att gilla plast, grälla färger och saker som låter förjävligt.

Kajsa Pamp said...

Vår tjej har älskat att ligga å sprattla i babygym redan nu, från drygt tre veckors ålder, så de kan definitivt gilla det riktigt tidigt. Dock vill hon ha iaf någon pryl som hon når att knuffa till annars blir det frustration! Se upp med den långbent/armade i början så de inte är såpass långa att bebisen kan få ner dem i halsen.

Bjällror intresserar henne inte så mkt, men rasslande så kinderäggstub med lite röda linser i som skallra i virkade grejjer fungerar fantastiskt härhemma :D

Virkande fungerar för övrigt alldeles utmärkt att göra medan bebisen sover på ens bröst. Mys och pyssel kombinerat <3

sjusoverskan said...

Hej!
...men så läckert Du har gjort babygymet!!!
Vad duktig Du är!
Hoppas Du mår bra nu i slutskedet av graviditeten!
Kram Inger

Manduzana stickar said...

Det blev riktigt fint! Hoppas bäbisen kommer att tycka om det. Annars kanske det är något för katten? :p

garngalen / woollysocks said...

Ett tips är att hänga upp sakerna med något elastiskt band. Då blir det kul att dra ner figurerna så småningom och kul när de tjongar iväg. Så blev det för vår skötbordsmobil - fortfarande kul då och då vid 1½ år!