Thursday, January 31, 2013

Så lika men ändå lite olika

När jag rensar bland mina projekt slutar det ibland såhär: med mer garn... Vet inte riktigt hur det går till, men inte mig emot, min garnstash är faktiskt förvånansvärt liten så jag har inga planer på köpstopp på garn.

Det här garnet införskaffades för över två år sedan med planen att bli en randig tröja, med rosa ränder. Men den tröjan är numera froggad, istället tänker jag att det gula ska bli ännu en Emelie. Den koftan är så himla bra till nästan allting, eller allting i min garderob i alla fall. Jag använder nästan bara kjolar och klänningar av bekvämlighetsskäl, så nu måste jag sluta sticka tröjor som passar bäst till byxor och inse vad min garderob består av.

Men som ni kanske ser på bilden har jag ett litet problem. Eftersom det uppnystade garnet köptes 2010 var det inte en chans att rätt färgbad fanns kvar, och det nya nystanet är därför lite mörkare gult. Jag funderar på om jag ska sticka själva kroppen på koftan i den ljusare nyansen (som jag har två nystan av) och så ärmarna i den mörkare? Vad tror ni, kommer det synas jääääättestor skillnad eller blir det ok? Skillnaden i verkligheten överensstämmer rätt bra med bilden.

7 comments:

Futu said...

det kanske inte gör nåt om det skulle synas heller?
elelr får du göra en randig kofta...^^

krakel said...

Tänkte också så, sticka ett varv med varje nystan hela vägen så blir det lite randigt. Men bara lite.

sticka går ju said...

Hej!
Hade samma bekymmer som du och gjorde resårer (extra breda) och fram- och halskant i en färg och resten i den andra färgen. Det blev väldigt bra och nästan omärkligt.
L

Anonymous said...

Du kan også strikke en omgang med tråd 1, så en omgang med tråd 2, en omg tråd 1, så tråd 2 osv. Da vil fargene blande seg. :)

Helga said...

Kanske sticka nederdelen på kropp och ärmar i den ena och sen överdelen i den andra färgen? Beroende lite på vad det var för mönster. Eller lägg en liten rand av en annan färg mellan för att bryta av kanske. Tror det blir fint iaf! :)

Anonymous said...

Jag hittade till din blogg ganska nyss, och när jag läste igenom tidigare inlägg föll jag för den vackra koftan Emelie.
Mönster är inköpt och garn beställt.
Men.... jag oroar mig över beskrivningen som är på engelska. Jag har aldrig tidigare stickat "på engelska" - verkar jättetrassligt!
Men, en bit i taget så ska det väl gå.

Anonymous said...

Jag tror att det kan bli jättebra!
Lycka till!