Tuesday, February 19, 2013

Bäbisens första mössa

Det kommer ju fortfarande vara kallt när Lillhen föds, men inte speciellt länge till (hoppas jag!). Så jag tog lite restgarn och stickade en yttepytteliten mössa, som förhoppningsvis passar en nyfödd. Det är nog det minsta jag någonsin stickat! Eventuellt är den i minsta laget, men den är å andra sidan rätt stretchig så det borde funka. Rullkanten gör ju längden flexibel också.

Mönstret är Simple baby hat i storleken newborn. Jag följde det nästan helt och hållet, la till en liten i-cord topp som jag gjorde en knut av längst upp bara. Garnet är det som jag stickade i hela tiden i Madrid men nästan inte har nåt kvar av längre, Katia merino baby. Påminner lite om debbie bliss baby cashmerino men är lite tunnare.

6 comments:

Futu said...

söt

Emma said...

Åhh vilken söt liten mössa :)

Inger Johansson said...

Fin är den och kommer allt att passa fint på lilla huvudet!
Kram Inger

sturkas said...

Så fin,
Allt är så smått till dem i början. Mins min lilla söt Bubbla, så liten och späd.
Har du sett Agneta Söderbergs kollektion med stickade babykläder, helt fantastiska! Det finns mycket fint i Celia B. Dackenbergs bok Sparat också.
Själv kämpar jag med en mössa från garnstudion, har stickat tre st och ingen har blivit i rätt storlek ännu, så nu är jag inne på mössa nr 4 :-)
/Åsa

metamorphosis said...

Så liten och fin!

Hoppas så att ni får ha lillhen hos er snart! <3

Madeleine said...

En sådan liten gosig mössa! :D