Saturday, February 9, 2013

Lapptäcke till vagnen


Jag fortsätter sy, den här gången ett lapptäcke för att ha i vagnen. Att sy lapptäcken är verkligen roligt! En får använda massa fina tyger och färger, och så är det bara massa raksömmar och inget trassel med passform. Efter tips från Tyg och otyg och Frida struntade jag också i att sicksacka kanterna, och det gjorde arbetet hundra gånger roligare. 
Inuti täcket ligger quiltvadd i ull från Filtmakeriet så täcker värmer förhoppningsvis bra under de kalla månaderna. 

Det här lapptäcket ville jag skulle bli helt genusneutralt. Jag är helt för att använda alla färger på alla sorters barn, eftersom jag älskar rosa har vår bäbis en massa rosa plagg i sin garderob, men nu ville jag ha det helt neutralt. Grönt, gult och brunt fick det bli, fast lite rosa smög sig in ändå i trädgårdsmästaren och blommorna. 

Såhär ser det ut när det ligger i vagnen, som vi hämtade igår! Efter att ha läst ungefär allt som finns att läsa om barnvagnar och testat en massa så blev det en Brio Go. Vi fick köpa den med en rätt bra rabatt och kunde därför köpa en ny med utbytbara terränghjul, så nu kommer den klara snö och grus galant! Eftersom vi inte har någon spjälsäng är det också extra roligt att få bädda i vagnen, det känns verkligen att det är på riktigt nu.

Vimpeln ska förresten sättas fast ordentligt också, just nu sitter den bara med knappnålar och det är ju inte helt optimalt. Funderar på att antingen använda såna fästen som hängslen sitter uppe med, alternativt duschdraperiringar, är det någon som har något annat fiffigt tips?

11 comments:

PetraO said...

Underbart och riktigt "Clarigt"!

Saras pyssel said...

Mycket tjusigt! Det där lär väl barnet stormtrivas i! :-)

Tyg och otyg said...

Vilket jättefint täcke! Det låter väldigt skönt med ullvadd inuti också.
Duschdraperiringar har jag också sett att folk fäster saker på barnvagnssuffletter med. Säkerhetsnålar borde väl också gå bra?

Ulla said...

Gillar verkligen dina färger i täcket.tror nog att babyn kommer att njuta av att åka vagn och värmas av det varma täcket.

Fjällsnipans Alster said...

Vad fint du gör för bebisen.

Jag syr ju en del och gjort några barnv. vimplar. Så jag skulle rekommendera dig att köpa duschringar och anv än clips.
Sy av banden så att du får en liten ögla på var ende, så trär du bara in ringen där.
Du som bor i en större stad skulle kunna få tag på "riktiga" ringar till barnvagnen.. borde finnas på typ barnens hus eller liknande. Dom är mer rund i formen å lite mindre än en duschring. (och så finns dom i flera färger vet jag :)

Lycka till när bebben kommer...

/Sofia

Ilsefin said...

Vad mycket fint du gjort till babyn,lapptäcket blev jättehärligt!

Jag har gjort en amigurumimobil till vagnen som jag tänkte sätta upp med duffelknappar i de små resåröglorna som sitter i suffletten. Ska bara fästa fötterna på grisen först...

Clara said...

Tyg och Otyg: Ja, men så blir jag nojig och tänker att tänk om säkerhetsnålen ramlar loss och så får barnet det i munnen och DÖR! Kanske inte så sannolikt, men oron för allt är rätt stor nu :).

Fjällsnipan: Ja, det kanske finns att köpa, haha det har jag inte ens tänkt på! Ska kolla upp, annars blir det nog duschdraperi-ringar.

Ilsefin: tack! Jag funderade också på att fästa dem i resåröglorna, men de sitter lite väl långt ner tycker jag? Beror ju på vad det är som ska fästas, vimpeln är mer ögongodis och en amigurumi en leksak, så den kan säkert passa bra längre ner.

Manduzana stickar said...

Ni kom ju att ha den finaste vagnen någonsin! Jag blev alldeles pepp på att sy nu när jag ser ditt fina täcke, jag som hatar att sy ;)

Louise said...

Jättefint täcke! Hur gjorde du när du inte zickzackade för att lapparna inte ska repa upp sig?

KatLinn said...

Så snygga saker du sytt!
Svarta barnvagnsringar finns på Babyproffsen vid Kaserntorget, i samma hus som Prickig Katt ligger. Där kostar de 10kr/styck.
Clips från hängslen funkar oxå fint, fast just Go har nog för tjock sufflett på liggdelen. Iaf så finns de hos Knapp Carlsson (fast dyra, jag brukar köpa vanthållare på Polarn o Pyret o klippa upp, 4 klämmor för 49 kr - jämfört med KC:s ca 30kr/styck).
Och säkerhetsnålar undviker jag fortfarande fast mitt barn är över 3 år...
Lycka till!

Anonymous said...

Hej! Har nyligen hittat till din blogg och lärer ikapp lite. :) Tänkte på det med färg alltså och haft det uppe till diskussion i bekantskapskretsen. Många säger att deras flickor gärna väljer rosa och då ska dom väl få ha det? Ja, men det verkar faktiskt som att mer eller mindre ALLA barn har en böjelse för just rosa. Kan det vara så att en del pojkar stävjas en smula?