Wednesday, April 17, 2013

Jävla Blå Blomma


 Just nu känner jag verkligen så, jävla blå blomma. Ser ni den konstiga utbuktningen som blir vid övergången mellan mönstrat ok och slätstickning? Jag vet inte hur jag ska få bort den!

Utbuktningen syns bara ibland, som när jag sätter armen i midjan. Med armen nere, som på bilden ovan, syns det inte alls. Och på "kroppen" blir det knappt alls nån sån utbuktning. Det konstiga är att det är samma stickfasthet på slätstickning som på ok, så det handlar inte om det. Jag följer inte mönstret längre och därför har jag inte ökat en miljard maskor som man skulle göra vid ärmens början, så det kan bero på det. Ärmen är lagom på mig utan ökade maskor, så jag vill helst inte öka mer. 

Den är ju så fin! Jag vill ju att den ska bli klar, men just nu ligger den bara i påse och är på god väg att bli ett permanent UFO. Och det vill jag inte. Vad ska jag göra? En fundering är att repa upp ärmen och börja om med större stickor, så att slätstickningen blir större av det. Har ni några andra tips? Jag vill inte repa upp oket, däremot kan ju de slätstickade delarna repas upp utan problem.

11 comments:

Sjömans-Elin said...

Det finns inte en chans att det är något som försvinner med blockning? (Vild chansning.)

Maria said...

Hej Clara! Det beror nog bara på att oket är tjockare och mer kompakt. Min var också lite sådan i ryggen men jag tycker att det är borta nu efter användning och blockning . Oroa dig inte för det nu. Den ser fantastisk ut!

Clara said...

Maria och Elin: jag blir gladast i världen om det är så! Vad skönt att höra att du upplevt samma sak Maria. Kanske ska ha is i magen och fortsätta helt enkelt?

Sjömans-Elin said...

Är det fult att säga att du kan testa redan nu? Att typ blöta ner den lite? Se om det ger med sig? Om du skulle vara orolig alltså. Fast å andra sidan, om Maria säger att det fixar sig, gör det nog det :)

Clara said...

Haha ja, jag litar verkligen på Maria! Men du har nog rätt i att jag kan testa att blocka litegrann när den sitter på stickorna så kan jag sticka helt lugnt sen :)

Tyg och otyg said...

Det var min spontana tanke också, att oket ju måste vara mycket tjockare än det enfärgade. Du rör ju armen mer i olika vinklar, kan det vara därför det syns på ärmen men inte på kroppen kanske?
Och så måste jag bara säga hur full i skratt jag blev över den sista bilden! Det är ju ingen tvekan om var Astrids bestämda min kommer ifrån, om man säger så. :)

Tyg och otyg said...
This comment has been removed by the author.
sjusoverskan said...

Jag tror också det fixar sej när Du blöter den. Den är ju så fin!
Kram Inger

Manduzana stickar said...

Haha, jag gillar verkligen den sista bilden! :)
Hoppas det löser sig med ärmen, att det försvinner med lite blockning bara.

Mor Natalia said...

Nej men jag döööör!! Den där sista bilden är ju helt underbar!!! Guuuud så lik du är din söta dotter där. Den bilden du lade upp när hon "tjurar" ni är så lika på detta bilder!! :)

Birgitta said...

Vilken vacker tröja!