Tuesday, May 7, 2013

Äntligen vår


Vilken underbar dag vi haft i Göteborg idag! Strålande sol och 19 grader. Jag och en kompis åkte iväg till havet, en precis lagom utmaning för mig (obs med bil, ej kollektivtrafik det är fortfarande lite för jobbigt). Astrid blev såklart både övertrött och skithungrig samtidigt, men det blev en bra lärdom för mig att hon överlevde, ingen tog henne ifrån mig för att hon skrek och tillslut blev hon ju lugn, åt och sov. Hennes nya grej är att när hon är arg vägrar hon vända huvudet åt vänster, vilket gör det sjukt svårt att amma på höger bröst. Hur kan någon som är så liten ha så sjukt mycket vilja? Men förutom skrikstunden var det himla fint!


10 comments:

Anonymous said...

Ni verkar ha haft en jättemysig dag! Hoppas att du kan börja känna dig lite mer trygg som mamma. Astrid får skrika ibland, bebisar GÖR det! Fast jag minns att jag tyckte det var jobbigt också, man inbillar sig att alla andra har synpunkter och åsikter...... Njut så mycket du kan, den här tiden går så fort. Kram från Lena i Malmö

metamorphosis said...

Ah! Vilka ljuvliga bilder! Riktig sommarkänsla!

...och ja, skrikstunder kommer ju de med. Och man får göra så gott man kan för att lindra dem. Ibland går det bättre, ibland sämre. Sammantaget är jag övertygad om att du/ni gör ett kanonjobb! :)

Sen kommer ju hjälpmamman fram inom mig ang. detta att inte vilja vända huvudet åt ena sidan. Är det alltid eller bara i samband med amning? Att barn periodvis har ett favoritbröst är rätt vanligt (och helt klart lite bökigt när man ska amma ja...) men ibland kan motviljan mot att ligga på ena sidan faktiskt komma sig av att det av något skäl är obehagligt, ex ont i örat eller så vilket kan vara bra att hålla lite koll på.

Anonymous said...

I like your blog and your pictures and the things you knit. Unfortunately I do not understand your language... Is it Swedish? Anyway from time to time I come over and have a look.
Lovely girl you have! So cute :-)

Anonymous said...

Oh here's my blog:

http://knittingmoth.blogspot.ch

Everything is in German and there's not really really much on it as I just started half a year ago :-/


Anonymous said...

Så fina ni är i era soliga och gula koftor. Är det den gula "Emelie" som har blivit färdig?
Vore kul att se lite mer utav den.....
Yvonne

Clara said...

metamorphosis: jag har sån tur som har en hjälpmamma som läser bloggen! Jag har tänkt fråga på BVC nästa gång vi är där, men hon har inga som helst problem med att ha huvudet åt vänster när hon är lugn och nöjd så jag tror inte att hon har ont. Vänsterbröstet har varit favoritbröstet från dag 1, så jag vet inte om det har med det att göra? Men ja krångligt är det, och när hon är riktigt arg är det dessutom bara ligg-amma som gäller... det gör mig nervös och låst. Suck. Men jag är glad att amningen överlag funkar bra och hon växer så det knakar!

Clara said...

Knitting Moth: Thanks for the link to your blog! I only write in swedish, my english writing doesen't come natural and I misspell everything awfully... perhaps google translate will help you a bit if you want to understand?

Yvonne: jajamensan, det är Emelie! Vilken koll du har :). Jag ska blogga om den så snart den fått knappar och jag har haft tid att ta kort lite mer ordentligt... när nu den tiden kommer.

Kajsa Pamp said...

Vänster bröst ska tydligen vara poppis generellt :p Min Eira är enveten ibland och vill bara ligga på sin högersida, har jag inte orken så får hon helt enkelt alltid ligga som hon vill vid amningen. vid liggamning får jag vinkla och böka mig lite eller vända så hon ligger med huvud/ben motsatt som mig och vid sittamning får hon helt enkelt ligga med kroppen bredvid mitt knä snarare än i det, fånigt men fungerar :D

Kollektivtrafiken i Göteborg har jag för övrigt upplevt som riktigt bra med bebis. Massor med hjälpsamma folk som gärna bär vagnar, flyttar på sig så man får plats och verkar ha tålamod med skrikande barn...

Och, grattis till bokutgivningen!

metamorphosis said...

Du har rätt säsong för liggamning utomhus framför dig. På en filt i en park är behaligare än i en snödriva... ;)

Låter ju bra att det är av eget tyckande som hon bara vill ligga åt ena hållet - och jag håller med i det Kajsa skriver, att man får försöka hitta ett sätt att amma som funkar. Sen vad det är får man prova sig fram med. Typ att ha barnet liggande på samma sida, men skjuta barnet åt sidan, mer runt midjan på en, med fötterna bak mot ens rygg nästan, ha barnet sittande upprätt i knät istället för liggande, börja med favvobröstet och växla över när barnet lugnat sig, välja att amma från favvobröstet när man är ute om det är enklare för alla och ta det andra mer när man är hemma - ja, man får vara lite kreativ och se vad som funkar helt enkelt! :)

Anonymous said...

Hei! Gratulerer med boken, ser veldig spennende ut!

Må bare nevne at vi og hadde problemet med at ungen bare ville die på ene siden, men etter et par besøk hos osteopat var det ikke noe problem lenger. Hun var veldig forsiktig, ingen sterk manipulering. Og ungen hadde sjeldnere luftsmerter etter behandlingen.

Lykke til med bok og barn! Synes det er befriende med noen som skriver åpent om det skremmende og slitsomme ved å bevege seg ut med barnet sitt når man er fersk forelder.


Kristin