Tuesday, May 21, 2013

Spinnrock

I lördags åkte vi till en loppis som ligger rätt nära och äntligen fick jag tag på en spinnrock! Det finns ju spinnrockar ganska ofta på loppisar, men sen jag blev gravid har jag varit alldeles för sällan på loppis (för sällan mot vad jag vill alltså). Först klarade jag inte lukten och sen med bäbis har vi helt enkelt inte kommit iväg. 
Den här spinnrocken har en extra fin detalj med initialerna och årtalet. Tycker dock att det är lite märkligt med initialerna, S i slutet brukar ju betyda son, och det är alltså manliga initialer. Spånad är så starkt förknippat med kvinnor, så jag blir nyfiken på varför! Jag la ut en bild på instagram och där resonerade jag, Lina Oj och Bomkulla lite. Vi gissar på att det är en friargåva, har någon av er en annan teori?

Den verkar spinna fint i alla fall, men tyvärr kan jag inte testa den helt. På loppisen kollade jag att den funkade, men jag missade att det inte fanns en enda spole/bobbin med. Attans! Nu letar jag på tradera och blocker efter spolar men de fåtal jag hittat är för stora. Är det någon som har spolar som inte används som är ca 9cm långa? Jag vill hemskt gärna köpa i så fall! Eller om någon i Göteborgsområdet har spolar att låna ut ett litet tag tills jag fått tag på egna? Jag vore evigt tacksam i så fall! Jag vill ju spinna NU!

9 comments:

Ananas said...

Åh vilken fin! Hoppas du får tag på en spole snart :)

ylva said...

ja , jättefin med initialerna.Hoppas också att du hittar någon spole snart

Silje A said...

Jag har några spolar i Göteborg vet dock inte hur stora de är i cm. Nästa onsdag ska jag tillbaka dit men bara över den dagen.

Kamilla said...

Jag kan kolla vad jag har för spolar så kan jag ju alltid skicka ner om de passar, min rock är ju nedplockad och jag har ändå 5 spolar till min så jag kan ju låna ut om de passar

Ida said...

Vilken fin! Jag är också på jakt efter en spinnrock och letar på varje loppis jag är, ser fram emot sommarens loppissäsong!

Manduzana stickar said...

Den är himla fin! Hoppas du får tag på spolar så du kan sätta igång :)

Malin said...

Jag röstar nog fortfarande på friargåva. Den är ju rätt sen, ända in på 1900-talet, så då kanske det var nån som int riktigt visste hur det egentligen gick till med de där friargåvorna och skrev sitt namn istället för fästmöns. Eller så finns det någon avlägsen by någonstans där man gjorde tvärtom mot i övriga landet.

Nämen, skämt åsido. Det finns en fin liten bok om frisrgåvor, minns inte vem som skrivit den men det heter iallafall då. Däri kanske det står något som kan lösa spinnrocksproblemet. Fin är den iallafall!

Lycka till med spolleteriet.

Clara said...

Silje: Åh det vore guld om du ville mäta! Jag köper gärna, eller lånar, om du har någon som är 9cm.

Clara said...

Malin: ja jag tror också på friargåva! Ska kolla upp den där boken, tack för tipset.