Thursday, July 18, 2013

Koftan Emelie


Andreas jobbade bara halvdag idag så vi gick en promenad ihop och passade på att ta kort på den här koftan, som egentligen blev klar redan någon gång i maj/juni. Jag som bara gått omkring i mjukisbyxor och duschat sådär var tredje dag tyckte att det var rätt kul att få tillfälle att ta på sig klänning och till och med lite mascara! Döljer det faktum att jag varit uppe sen fem imorse. 

Mönstret heter Emelie och det här är min andra variant. Den första stickade jag för några år sedan. Samma garn som då, Colinette jitterbug. 

Färgen är Sunflower Susie, som jag hade två gamla 100g härvor av. Jag köpte en till för att det skulle räcka, och numera säljs de i 150g härvor så en räckte för att komplettera. Färgen var dock helt annorlunda, så jag har stickat två varv av varje färgbad, därav den lätta randningen. Blev ändå helt ok!

Jag gillar verkligen den här typen av lättanvända små koftor. Passar till det mesta, bara att dra på sig! Och det här mönstret är roligt att sticka också, det blir precis lagom avancerat med den lilla spetskanten fram. Jag gillar den här typen av ärm också, där ärmkullen plockas upp och stickas med korta varv. 

13 comments:

Kristina said...

Åh vad fin. Har en halv Emeliekofta liggandes hemma. Stickar i garn från Elsebeth Lavold så det är lite tjockare och därav inte lika fint som i jitterbuggen.

Anonymous said...

Jättefin! /Annika

med nål och tråd said...

Den blev ju kolossalt snygg!

Kite Designer said...

Vad fin den är, passar dig utmärkt! Och jag uppskattar verkligen att du beskriver hur situationen verkligen är, snart är jag ockå där ;-)

Manduzana stickar said...

Så himla fin den blev! Och så himla fin DU är! Jag älskar klänningen!

metamorphosis said...

Jättesöt kofta, blir väldigt sugen jag med att sticka något litet och sött sådär!

Och fina bilder på DIG - tycker att den där mascaran gjorde ett superjobb i att dölja den tidiga morgonen, eller om det var Andreas och promenaden som bidrog mest? <3

Löpmaskan said...

Mycket fin. Och så bra du passar i den! Jag gillar färgen också - hjälp, nu blev jag sugen på solgult...

Anonymous said...

Vad fin! Den där randningen gör att det blir ännu lite mer liv i färgen.
//Karin

PS. Det var din förra Emelie som inspirerade mig att sticka en egen. DS.

Karin Eklund said...

Jag säger precis som den förra Karin, att det var din förra Emelie som fick mig att vilja göra en egen. Denna är precis lika fin, och i en superhärlig gul färg.

Dödergök said...

Å vad fin du är i din fina kofta! Jag blir väldigt sugen på att sticka någonting liknande till hösten. Fast jag vill ha en grå, har helt snöat in på tanken på en grå kofta.

Clara said...

Metamorphosis: Haha det kanske var promenaden och Andreas? Ofta så syns det inte på mig hur trött jag är, iaf inte på bild. Både bra och dålig grej tror jag.

Karin och Karin: Vad roligt att höra!

Dödergök: jag tänker ständigt på den perfekta grå koftan. Har inte stickat den än, men jag ska!

Malin said...

Men guuu vad fin. Verkligen helt perfekt modell! :)

Anonymous said...

Jättesöt kofta och fin bild! Har länge tänkt att jag behöver en röd kofta och nu gav du mig en idé till modell. Tack!