Monday, July 1, 2013

Spånad och får

Igår besökte vi den här idyllen. 

Och klappade får! 

 Astrid fick också hälsa på de gosiga Värmlandsfåren. 

Bakom detta lamm, som kanske heter Biffen om jag minns rätt, står Elin, också känd som Sjömans-Elin eller the knitting seaman. Det var henne vi hälsade på, för att testa spinnrockar och prata spånad och garn! 

Elin har tre olika spinnrockar och dessutom var hennes kompis Gro där och hade med sig sin ladybug, som syns på bilden. Det var verkligen lärorikt att testa olika rockar, även om jag nog skulle vilja testa lite till innan jag faktiskt köper en. Jag hade planerat att köpa en spinnrock, men sen började vi planera en stor grej som sparpengarna ska användas till så nu får det vänta lite. Utav Elins rockar blev Majacraft rose och lilla Louet Victoria mina favoriter, så kanske blir det en Louet Victoria i framtiden.

Astrid blev kompis med en väldigt gosig katt som gärna ville sitta i hennes knä. Astrid tuggade lite på svansen, och katten spann! Skillnad mot Esther här hemma, som visserligen kommer bra överens med Astrid men det är mest genom att Esther undviker henne... 

Jag lärde mig väldigt mycket igår, och det lilla jag hunnit testa att spinna idag är så mycket bättre än det jag spunnit tidigare. Så nu är jag superpeppad på att spinna mer! Har gått med i Tour de Fleece i Team Nordic Spinners och i Rookies. Tack för igår Elin!

5 comments:

Sjömans-Elin said...

Tack detsamma! Ni är välkomna tillbaka whenever! (Och ja, det är Biffen ;)

PS. Hoppas det är okej att jag lånar några bilder? Fick inte tagit en enda i går medan du var här... :S

Viffla said...

Åh, får och katter och bebisar är ju det bästa som finns. Jag har också funderat på att skaffa en louet victoria, den verkar himla bra.

Cecilia N said...

I väntan på de rätta pengarna kan man köpa sig en antikrock för några hundra. Eller inte ens det, om man har tur.

Risken är att de blir fler ...
Somliga av våra ravelrykompisar är "spinnrocksräddare" och kan kanske tänka sig att sälja vidare.

Om man inte vill rädda en rock själv, vill säga.

Frk.Badegakk said...

Åh! Så herlige sommerbilder!!!

Clara said...

Elin: Låna på!

Cecilia: Japp, jag har en gammal rock som jag spinner på. Lite skev och lite för kraftigt indrag på den, men den funkar! Men någon gång vill jag köpa mig en ny och fin!