Wednesday, October 2, 2013

Koftor och tröjor

Elin frågade för ett tag sen hur många koftor jag har. Svaret är: en del, men inte så många som en kanske kan tro! Jag har stickat en del koftor och tröjor i mina dagar, men det var först för kanske tre år sedan som jag faktiskt började sticka koftor som jag också använder. Det är en lång väg från min första pippitröja i Freja (100% akrylgarn) med klumpigt isydd axel till min senaste (ännu obloggade) Slanted sleeven i wollmeise. 11 år lång väg för att vara exakt. På vägen har det blivit många fula tröjor, framförallt på grund av helt fel stickfasthet.  

Uppifrån och ner, med länkar till ravelry (de ligger ej i kronologisk ordning för då ramlade högen bara, istället blev det minst överst störst underst): 

Jag känner dock att det finns många luckor att fylla! Tex har jag ännu inte stickat den perfekta grå koftan så det lär ju bli ett par tre stycken på vägen mot Den Perfekta. Eller någon mönstrad kofta! Är just nu väldigt sugen på en Ursula. Och kanske en röd tröja med vita stjärnor till jul? Jag behöver definitivt en turkos Acer, det har jag redan garn till. Och en blå Lobelia. Jag skulle också vilja sticka en turkos-röd-vit islandströja i samma färger som mina Märta vantar. Och en Vitamin D bara måste jag sticka. Ja ni hör ju, en kan aldrig ha för många koftor!

11 comments:

docksjo said...

Det är spännande mina planer liknar dina väldigt mycket, jag i minst ett år vela sticka en turkos acer, men den perfekta grå kom i mellan och en kofta till Peter och en bohus tröja mm.. Planen innehåller även en Ursula med troligt vis blå botten. Jag har garn till en lobelia. Din hög är verkligen väldigt fin, underbara färger.
Det börja bli så många koftor här att jag glömmer vilka jag har och inte vet var jag skall göra av dem, men det kommer bli fler, jag älskar att sticka tröjor, särskilt till mig, av någon anledning. Och en till min syster varje jul.

med nål och tråd said...

Herregud så fina! Det ska bli kul att se alla framtida koftor du stickar. Trösterikt att veta att även stickproffs har ett förflutet med mindre användbara alster. Jag har börjat sticka på en Stephen West-sjal, men tom på detta okomplicerade mönster har jag gjort fel 2 ggr och nu väntar den på att sticka baklänges en massa rader.

Johanna Renling said...

Så vackra koftor!! Blir inspirerad.
Nu när huset nästan är färdigrenoverat funderar jag på vad jag vill göra av all min tid.
Kanske sticka en kofta :)

Moa Maria Dubbelve said...

Vilket väldigt inspirerande inlägg! Jag har tänkt mycket på koftstickning senaste tiden. Känner nu att jag bara måste göra slag i saken, ganska omgående. Jättefin hög!

Anne Marthe said...

Så mange fine kardis!:) Nå fikk jeg veldig lyst å strikke en til meg selv! Tror det må bli en praline eller emilie!
Har du noe tips til garn? går det med pickles pure wool/rauma finull..eller burde jeg gå for noe mykere?:)

Helga said...

Härligt att ha så många hemgjorda koftor! :) En vacker dag... ;)

Manduzana stickar said...

Du stickar alltid så himla fina koftor!
Jag har inte riktigt vågat sticka koftor och tröjor till mig själv förrän för något år sen. Det blir ju så stora stickningar då och kostar en del och tänk om det blir fel. Men jag försöker bättra mig :)

emma said...

Vilken härlig hög! :)

Monstermønster said...

For en flott og inspirerende haug! Jeg har altfor mange grå jakker og gensere, på tide med mer farge?

Linn said...

Vilka fina koftor! Jag är jättesugen på att sticka Praline, men vad jag har förstått är mönstret på engelska. Jag har stickad typ ett mönster på engelska. Är Praline svår att sticka eller borde jag vänta med den? Jag är ju så sugen på den! :)

malin said...

Alltså, du är så sjukt duktig. En hög bara med drömkoftor. Någon gång innan jag dör ska jag lära mig att sticka en kofta.