Tuesday, December 31, 2013

2013 en liten årssammanfattning


Årets största händelse skedde den 23:e februari. Efter nio långa månader av illamående och kräkningar kom hon äntligen ut, vårt härliga barn. Redan från första stund slog den där kärleken till, den enorma stora. Sen har resten av föräldraskapet varit allt annat än en dans på rosor, snarare det tuffaste jag varit med om på många olika sätt, men kärleken den fanns där från början.

Den andra stora händelsen under året är att jag och Kamilla gav ut vår bok! Att äntligen få sen den i tryck var fantastiskt, och att nu får se alla som stickar vantar ur den är obeskrivligt härligt. 

Årets stickningar då, vilka var det? 
Årets kofta är Slanted Sleeven, utav anledningen att det är den mest använda. Trots knallig färg passar den till det mesta, och modellen är verkligen en favorit. Den här blir det fler av!

Årets sjal är min Peony Perimeter, som visserligen blev klar rätt sent på året men som ändå blivit använd väldigt mycket. Bästa saffransfärgen! 

Årets vantar går ju egentligen inte att välja. Men jag är väldigt nöjd över att ha lyckats göra ett par flip top vantar med så gott som osynligt upplockade flip tops, så valet faller på Märta ur boken. 

Årets froggning är detta garn, som jag hela TVÅ gånger stickat en kofta i och båda gångerna blivit missnöjd. Garnet är fantastiskt så det är inte det, jag bara får inte till det. Pickles Merino Tweed i dubbelt garn i finaste mossgröna färgen. Vad ska det bli av det undrar jag? 

Årets UFO är min Blå Blomma. Nästa år ska den bli klar! Men slätstickning på pyttesmå stickor är ju inget som känns jättelockande direkt. 

Årets present är Andreas Mariuströja med Space Invaders. Både han och jag är mycket nöjda! 

Årets kunskap är att jag lärt mig spinna, något som dels är väldigt roligt och som också lärt mig mycket mer om garn "fungerar". 

Detta har varit ett bergochdalbaneår, upp och ner! Mycket känslor och mycket som hänt. Stickningsmässigt har jag varit väldigt produktiv, men nästan enbart stickat efter andras mönster och inte gjort några egna. Orken har inte funnits, det har varit meditativt att bara sticka efter sådant som andra tänkt ut (bokens mönster gjordes mest under 2012 även om den gavs ut i år). Men vilket år alltså, jag hoppas att nästa år blir lugnare ur en känslomässig synvinkel. Gärna lite färre dalar till nästa år tack! 

9 comments:

miastick said...

Önskar dig allt gott 2014 Clara!

Stine said...

Utrolig mye flott du har strikket :) Gleder meg til å følge deg i 2014

Anonymous said...

Gott Nytt År!!!
Tack för en härlig och inspirerande blogg!! Och inte att förglömma, vantboken!! Har hunnit med några par ur den nu!

Iréne i Östersund

Anna Martina said...

Gott Nytt År Clara! Det har varit roligt att få följa dig under 2013 och jag ser fram emot att fortsätta med det under 2014

LallaGunilla said...

Tack Clara för din blogg under året. Både bilderna på din fina stickning och din ännu finare dotter har skänkt mig mycket glädje och inspiration under året. Och vantboken, den bara älskar jag. Tack tack!
Gott Nytt År önskar jag dig och din fina familj!

Queen of Kammebornia said...

Så glad jag är att jag hittat din blogg! Och er bok! Jag har länkat till dig idag. Kram!
http://queenofkammebornia.se/2014/january/hon-hoppade-jamfota.html

Ulrika said...

Känner igen mig i upp- och nerdalarna. Jag tror att det är så att vara förälder, helt enkelt. Gott nytt år till dig!

metamorphosis said...

Hoppas du får det lite lugnare året nu som du önskar dig!

Och det där med när föräldraskapet kanske blir mer utmanande än vad man väntat sig, eller ja, allmänt utmanande (utmattande)bara, vilken jäkla tur det är att den där kärleken faktiskt slagit till! Visst, den löser kanske inte något, men det gör det lite lättare att orka vidare! <3

Yarn-Madness said...

Fantastiskt mycket fint - jag diggar speciellt den underbart gröna koftan. :)
Gott nytt år!