Sunday, December 1, 2013

God advent önskar jag er!

Äntligen är det 1:a advent! Jag älskar verkligen julen, och med julen menar jag inte nödvändigtvis julafton (även om den också är trevlig), utan framförallt adventerna och det allmänna (prestigelösa) julstöket. Julbak, julmarknader, tända ljus, adventsstjärnor och stakar osv. Och att ta det lugnt. Sitta inne med en bok/stickning/tv utan något hets om att behöva gå utanför dörren (jag älskar att bara vara hemma i min lägenhet). Ev går jag utanför dörren för att ta en promenad, och idag ska vi promenera till våra grannar och nära vänner för adventsfika. 

Dagens adventstips blir att lyssna på Heliga familjen och Syjuntan i P1. Det är gamla program som inte sänds längre, men som fortfarande känns väldigt aktuella. Heliga familjen känns väl aktuell om något såhär i juletider? Jag lyssnar via Podkicker, men skulle tro att de funkar i de flesta program. 

4 comments:

Sophia Silverwoman said...

What a really beautiful advent decoration! I love the simple arrangement and every one of these three special pieces.
And posting this comment I also want to say thanks for your words and thoughts on your blog, I enjoy reading it even though I am more a silent follower.. All the best to you and your family and have a cosy and nice advent time! Warm greetings, Barbara

Anonymous said...

God advent själv! Vilken stämningsfull bild. Du har klokt nog ingen duk under ljusstakarna. Det hade jag förra julen och fick stearin på duken min älskade mormor broderat. Som jag kämpat för att få bort det. Jag fotade under tiden och la ut det på min blogg för att kunna dela med mig av hur jag gjorde om någon annan råkar ut för samma sak.

Jennie @ jennialiskt.se said...

Glad advent till dig med! Jag tvärpyntade i lördags och fick lika tvärt julstämning.. Mitt tips är julradio.se! :D

Manduzana stickar said...

Jag älskar också det allmänna prestigelösa julstöket. Bara att få pyssla lite här och där när andan faller på. Jul blir så mycket mysigare utan krav på någon slags perfektion.