Sunday, December 8, 2013

Koftan Clara

När jag såg den här koftan hos Viffla visste jag att bara var tvungen att sticka den! Extra mycket tvungen insåg jag när jag såg vad den hette - den är nämligen namne med mig och heter Clara.

Den stickas på 4mm och har precis lagom mycket flätor vilket gör att det känns som att det går jättefort framåt. Det är konstigt det där att slätstickning som egentligen går fortast inte alls känns som att det går fort, men slänger en in lite spets/flätor/flerfärg så bara flyger projektet fram.

Jag stickar den i dubbel supersoft som jag fått av StickPrick-Katarina, hon gillar nämligen inte supersoft men hade så mycket att det räckte till en hel kofta! Tur för mig som älskar supersoft och som planerat en kofta i grått. Tycker att det är märkligt att jag inte har någon kofta i grått, eller jo det har jag men bara köpe-koftor. Helt klart dags för en hemstickad grå kofta alltså.

4 comments:

ANNEPÅLANDET said...

Dette er en nydelig kofte! Den er på min strikkeliste også. Men hvor har du fått tak i mønsteret? Det er ikke lagt ut for salg enda...?

Luxxie - Kreativt Kaos said...

Den koftan var ju verkligen jättefin. Hoppade direkt in på mitt "att-göra"-lista, ligger mönstret ute på ravelry? Din ser supersnygg ut :)

Clara said...

Än så länge finns mönstret bara till försäljning via Solkustens spinnverkstad, men jag tror att det snart kommer upp på Ravelry i en engelsk version. Maila Viffla och fråga!

KatLinn said...

Så fint det blir! Skönt att garnet kommer till användning och blir en fin kofta istället för att ligga och skräpa hos mig.

Och jag håller med dig, slätstickning tar evigheter fast det borde vara snabbast, speciellt slätstickning runt runt med bara räta maskor, det växer så långsamt, varv utan början och slut...