Monday, December 16, 2013

Väskor i skinn

Att byta hantverk är verkligen en bra grej.  I höst har jag bytt bort stickade saker mot keramik, sydda kläder och nu även mot världens snyggaste mobilväska och väska för kontokort.

 Jag har tänkt jättelänge att jag borde ha en mobilväska, eftersom jag nästan alltid har kjol eller klänning som saknar fickor. Till min förra telefon sydde jag en själv och broderade sen på den, men det har inte blivit av till min nya telefon (som såklart är lite större än den förra och alltså inte passar i det gamla fodralet). Så när min kompis Hanna som går Läder,skinn och päls på Stenebyskolan visade sina sjukt snygga mobilväskor som hon säljer blev jag genast sugen på en sån. Och hon ville byta med mig! Så nu är jag ägare till både en mobilväska och en liten väska för kontokort.

Mina är naturfärgade och kommer mörkna med tiden, men de finns även i svart och rödbrunt. Kontokortsväskan rymmer fyra kort och känns helt perfekt för de tillfällen när en inte vill ha med sig hela plånboken men ändå eventuellt kunna köpa något. Tex på klubbar, men i mitt fall mer på promenader. Det är så ofta som jag inte orkar släpa en väska (och har som sagt aldrig fickor) och sen mitt i promenaden kommer jag på att jag vill köpa glass/gå till biblioteket/något är slut hemma och behöver handlas.

Om ni vill köpa en lika snygg väska (sista minuten julklappstips? Bästa julklappen är ju antingen handgjort eller återvunnen!) så säljer hon dem här. Extra bra att veta att ingen barnarbetare gjort julklappen, utan en student som vegitabilgarvar sitt skinn. 

3 comments:

Anna Martina said...

Smart grej för oss klänningsälskare! Jag skulle dock sakna någonstans att stoppa nyckelknippan, som alltid är för stor och utymplig att lägga i fickan, om man nu har en, och som inte skulle passa i ett sådant käckt fodral...och man måste i stort sett alltid ha den med sig :/

med nål och tråd said...

Superfint! Själv skulle jag bli tokig om jag var tvungen att flytta runt innehållet i plånboken mellan olika börsar/väskor eftersom jag är så vanemänniska att allt som hamnar utanför rutinen direkt gör mig förvirrad

Anonymous said...

Jag läser din blogg med förtjusning och slås av hur produktiv du är. Fantastisk tycker jag