Thursday, October 31, 2013

Överkastet som blev.... något mindre

I maj påbörjade jag ett evighetsprojekt i form av ett handsytt hexagon-överkast till Astrids rum. I början var det jättekul och jag gillar verkligen att handsy, men rätt snart började det bli för krångligt och för stort. Och det var inte heller på det jag ville lägga min hantverkstid, så jag bestämde mig för att göra något annat av det.
Det blev istället en kudde

och ett täcke till dockvagnen. 

Jag är fortfarande väldigt förtjust i hexagonernas form, och likaså gillar jag att handsy ihop dem. Men ett helt överkast får vänta, tills dess är jag nöjd med min kudde och dockvagnstäcket. 

Tuesday, October 29, 2013

Ambitiös provlapp


Det här är nog den ambitiösaste provlappen jag gjort. Men jag resonerade som så att om jag nu ska sticka en kofta på stickor 2.5 då är det rätt värt att göra en provlapp och faktiskt bli nöjd över färgvalet. Tanken var att det skulle bli en Ursula, men efter lite funderande har jag kommit fram till att den får vänta. Den skulle bli fin, men inte tillräckligt fin för att stickas på stickor 2.5mm. Om/när jag stickar den kommer den bli i den nedersta blå, vitt och brunt. Tror det skulle bli fint och lite gammaldags, samtidigt som det inte känns riktigt 100% rätt det heller. Bäst att den får vila i tanken lite till. 

Jag fick i alla fall öva på att virka kanten på en steek och klippa upp! Jag använde Tålamodspåsens beskrivning och det var ju faktiskt hur lätt som helst. Om det varit en riktig kofta skulle jag nog sytt en zickzack för säkerhets skull, men det verkar hålla rätt bra. 

Jag lätt Astrid testa hållbarheten. Det håller bra kan jag meddela! Och för att få tid till att virka och klippa lät jag henne riva ur hela innehållet i min garderob (färgglada mönstrade kläder kan underhålla länge) så nu ska jag nog ta och städa upp där.

Sunday, October 27, 2013

Stora Astrid


Äntligen är Astrid frisk från alla diarréer! Febern försvann efter bara några dagar, men diarréerna höll i sig i drygt tre veckor. Puh. Men nu är hon pigg igen! Och stor. Helt plötsligt kan hon sitta stadigt, och glädjande nog intresserar hon sig för mat nu. Min stora fina unge, hela 8 månader! 

För min del är jag fortfarande så sjukt trött, men jag ser ljuset i tunneln. Jag går till en psykolog numera, som jag även gick till under graviditeten. Det är bra! Ännu bättre är att Andreas ska gå ner i tid och bara jobba 60% från 1:a november. Det blir tight ekonomiskt men vi klarar oss. Ibland är det väldigt skönt att bo i hyresrätt och varken ha sommarstuga eller bil.

Saturday, October 26, 2013

Madelinetosh Pashmina

Jag har ju inte bloggat om lyxgarnet jag köpte för att fira att releasen av boken gick så bra! Två underbara ljuvliga härvor Madelinetosh Pashmina som innehåller både silke och kashmir. Mjuuuukt! Och underbara färger, dessa heter Candlewick och Smokestack. Jag tänker att de ska bli en sjal av något slag, en enkel randig. Vet inte exakt än vilken det blir, än så länge njuter jag av att bara klappa på härvorna. 

Wednesday, October 23, 2013

Vinnaren hör av dig!

Lisa Bergman som vann tävlingen! Maila mig på clara@clarafalk.se så att jag kan skicka boken till dig.

Tuesday, October 22, 2013

Jag som teckning

Jag fick en så fin bokutgivnings-present av min kompis Sanna häromdagen. Ser ni, det är ju jag! 

Med min gula kofta, Dorisvantarna och min favoritprickiga sjal i håret. På pricken lik! Dessutom är mönstret runt om inspirerat av vantar. Jag blev så himla glad, den här ska genast upp på väggen!

Sunday, October 20, 2013

Photoshop

Efter

Före

Ett intresse jag har förutom att sticka är att fotografera. Och med fotograferandet följde nästa intresse, nämligen photoshop. Ser ni bilderna ovan? De är tagna av Andreas, men redigerade i photoshop av mig. 
Jag redigerar nästan alla bilder som hamnar på bloggen. Lägger på lite mer skärpa, gör lite kontraster med en s-kurva, ljusar upp lite osv. Mörkar ibland ner kanterna och kanske ljusar upp eventuella ansikten om de är för mörka. Ibland leker jag lite bara för att det är kul med olika effekter sådär på en glad amatörs vis :). Även om jag nuförtiden pga tidsbrist oftast håller mig till mina vane-grejer, det där som går av bara farten.

Efter

Före

Alldeles nyss lärde jag mig ett så enkelt knep så att jag vill dela med mig av det här. Eftersom photshop har så galet många funktioner är det lätt att bli överväldigad (jag har gått några små kurser, den bästa var den här) men det här knepet är löjligt enkelt om en gillar ljusa bilder: Skapa ett nytt lager (ctrl+j på pc) och på det nya lagret ändrar du visningsläget till "Screen". Och det är klart! Resultatet syns ovan på bilden på Astrid. Om det blir för ljust drar du ner opaciteten på lagret till en lagom nivå. Lättare blir det inte. 

1. Nytt lager                            2. Ändra visningsläget

Jag lärde mig knepet via Sannas photoshoprecept som är en jättebra blogg om photoshop, hon har en mycket mer detaljerad beskrivning här

Redigerar ni andra som bloggar era bilder? Om ni inte gör det, är det i så fall ett aktivt val eller skulle ni vilja redigera om ni tex kunde photoshop? För mig är bildredigerandet inget "fusk", en bättre kamera skulle i många fall göra det jobbet jag nu gör i photoshop (ser inte andra grejer som fusk heller, om det inte är tex retuschering i form av viktminskning osv). Jag ser photoshop som en kreativ förstärkning av bilden, men är nyfiken på hur ni andra gör och ser på saken.

Saturday, October 19, 2013

Viffla-paket

Det kom ett litet paket i brevlådan häromdagen som gjorde mig så himla glad. För någon vecka sen så la Viffla-Linnea upp en bild på ett tyg hon köpt på Instagram, och jag frågade vart hon köpt det. Hon erbjöd sig att skicka tygprover eftersom tyget bara fanns på Etsy, men skickade så mycket mer än bara tygprover. En fin liten projektväska, vackra knappar och små stickmarkörer och så ett jättefint brev. Det gjorde helt klart min dag!

Jag är så himla glad att Linnea börjat blogga igen efter ett uppehåll. Det är en av de mest inspirerande bloggar jag vet (och det skriver jag inte bara för att jag fick ett fint paket :p ). Dessutom har hon börjat göra egna mönster och jag bara måste sticka koftan Clara när det mönstret är klart. Clara liksom, det är ju som en kofta gjord för mig!
In och läs om ni inte redan gör det!

Friday, October 18, 2013

Höstmandalas



För ett tag sedan började vackra naturskapelser skymta i mitt Instagramflöde och jag blev genast sugen på att också göra mandalas! Så på en söndagspromenad för nån vecka sedan plockade jag på mig massor av små löv och grejer och började göra mönster. Det är helt beroendeframkallande, och hade det inte varit för att Astrid så gärna vill käka upp alla små beståndsdelar så hade jag gjort ännu fler :). När hon blir större ska vi göra såna här ihop!

Under #höstmandala på instagram finns massor av vackra mandalas och jag vet att bland annat Tyg och Otyg också gjort några. Några av de vackraste mandalas jag sett gör bloggaren Vilda barn av frukt och bär. Testa ni också!

Wednesday, October 16, 2013

På spinnrocken


Jag har ju fått låna en spinnrock av Elin och spinner så snart jag kommer åt. Det är dock ej så kompatibelt med barn, Astrid älskar visserligen spinnrocken men vill gärna vara där och pilla... hon har redan klämt sig en gång och jag vill inte riskera några brutna fingrar. 

 Men lite hinner jag spinna! Det turkosa är egenfärgad BFL från World of wool och det vita är babyalpaca som jag fick av Elin. Det är det tunnaste jag någonsin spunnit, hela 105m på 25g. Och då är den tvåtrådig. Min favorittjocklek är dock mer som den turkosa, det är roligare att spinna. Den härvan är på 40g och innehåller 105m, så nästan dubbelt så tjock.

Den här härvan spann jag för ett bra tag sen, men jag tror inte att jag har bloggat om den. Det är ull från Easyknits i namnet Pippi. 189m på 100g. Tror att den här härvan vore fin att randa med något vitt, kanske till en sjal? Jag kan tycka att det är svårt att veta vad jag ska sticka av mitt hemspunna garn. Jag gillar att spinna i mycket färg, men vill helst sticka i solida färger. Svårt dilemma. Jag förstår att så många spånadsnördar stickar mycket strumpor! 

Tuesday, October 15, 2013

Garnskåpet

Jag sa ju att jag skulle visa en bild på garnskåpet, och så här fint blev det! Ska bara städa lite runt själva skåpet också... :)

Och, jag skrev ju mal i förra inlägget, men menar såklart pälsängrar. Har inte haft något av det (peppar peppar) men precis som ni skrev i kommentarerna är ju pälsängrar det som är vanligast nuförtiden. Ska införskaffa cederträ att lägga i garnskåpet för att skydda, tack för tipsen!



Sunday, October 13, 2013

Vinnare i utlottningen!

Nu har jag dragit en vinnare med hjälp av en slumpgenerator och fick fram en siffra, och bakom siffran fanns Lisa Bergmans kommentar! Maila mig på clara(snabel-a)clarafalk(punkt)se så skickar jag boken till dig!

Ni var så många som kommenterade så jag önskar att jag haft ännu fler böcker att lotta ut, men jag kommer absolut lotta ut mer saker i framtiden. Det här är ju jätteroligt!

Saturday, October 12, 2013

Ikea och garnförvaringsproblem


Idag har vi varit på Ikea! Jag är så imponerad av att vi lyckades klara oss igenom ett Ikeabesök med så mycket inköp på listan (vi gör iordning ett rum åt Astrid just nu, därav storinköpen) utan att någon fick lågt blodsocker och bröt ihop. Ok, Astrid bröt ihop lite, men lyckades somna precis lagom till att vi skulle plocka allt på lagret. Bra tajming! 

Bästa grejen vi köpte måste vara ett garnskåp till mig. Eftersom Astrid skulle överta arbetsrummet så packade jag ner allt garn i lådor under sängen för några veckor sen, varje garnsort i en egen ziplock påse för att slippa mal. Men satan i gatan så trist det är, jag vill ju kunna klämma och känna på garnet! Så nu är ett garnskåp inhandlat och ihopsatt. Bilder kommer imorgon när ljuset är lite bättre och garnerna hunnit hamna i skåpet. 

Hur förvarar ni ert garn? Ziplockpåsar/plastbackar/öppet i skåp/vitrinskåp/i olika utrymmen där de liksom får plats? Jag är nyfiken, letar ständigt efter ett sätt som både är tryggt för garnet och roligt för mig. 

Tack också för att ni är så många som skrivit och hoppats att Astrid snart mår bättre. Hon är i princip frisk, ska inte gå in på detaljer om bajset men febern är nere och hon sover mycket bättre och är pigg och glad på dagarna. Så himla skönt för oss alla tre! 

Friday, October 11, 2013

Astrids islandströja Frost


När jag hade stickat min islandströja Riddari så hade jag en hel del garn kvar. Helt klart tillräckligt mycket för att sticka en kofta till Astrid, så det gjorde jag såklart! Det är viktigt att matcha med sitt barn :).

Mönstret heter Frost och hade förvånansvärt få projekt på ravelry. Jag tyckte det var svårt att hitta en snygg islandströja till såpass små barn, de flesta var i större storlekar, så jag är förvånad över att inte den här tröjan är stickad av fler! Jag gjorde lite ändringar, hoppade tex över den ribbade halsen och så klippte jag upp den till en kofta istället. Första gången jag klippte upp något! Det gick alldeles utmärkt, jag hade lite stöd av en kompis som klippt upp tröjor förr och så sydde jag ett helt gäng med zickzack sömmar för att vara på den säkra sidan :).

Garnet är som sagt samma som till min Riddari, Abuelita merino worsted från Pickles. Färgerna heter Ubleket, Skyfri himmel och bamse brakar. Och stickorna är 4mm för slätstickningen och 4,5 för mönsterdelen. Jag har fortfarande kvar en hel del, så det kanske blir nån mer kofta till Astrid.

Nu längtar jag tills det blir kallare så Astrid kan ha den! Jag stickade i storlek 1år, så jag hoppas att den är lagom kring jul ungefär. Och så måste jag ju nämna knapparna! De kommer från Tant Kofta och är helt fantastiskt fina. Tjocka och gedigna, och trots sitt enkla utseende är de liksom speciella.

Thursday, October 10, 2013

Bloppis uppdatering

Nu har jag uppdaterat min bloppis, den här gången med kläder. clarasbloppis.blogspot.se är adressen!

Wednesday, October 9, 2013

Trött tröttare tröttast

Den här gamla kaninen får symbolisera hur jag känner mig just nu. En urvriden disktrasa hade också fungerat som symbol. Nackdelen med att tidsinställa inlägg (vilket är sjukt praktiskt, annars skulle inläggen alltid komma i klumpar istället för utspritt under veckan) är att bloggen uppdateras med käcka inlägg om promenader, stickningar och vackra skålar när verkligheten egentligen inneburit magsjuka för Astrids del och konstant oro för föräldrarnas del. Magsjuka innebär också viss uttorkning för en bäbis så jag har ammat hela nätterna igenom och Andreas har bytt ett helt gäng med diarréfyllda blöjor. Och så har vi vaknat av att bajset runnit ut i sängen, roligare kan man ha. Nu är stackaren på bättringsvägen men jävlar vad trött jag är.

Och dessutom är Astrid extremt mammig och pappig just nu, så det är svårt med avlastning. Livet med barn, verkligen inte en dans på rosor. Snarare som att ständigt trampa runt i bajs.

7 vackra skålar

Att byta hantverksgrejer måste ju vara en av de bästa sakerna som finns! För ett tag sedan mejlade jag Ulrika (läs hennes blogg om ni inte redan gör det!) som gör fantastiska alster i keramik och frågade om hon ville byta några skålar mot vantar. Och det ville hon! Så två par vantar och ett par halvvantar byttes mot hela sju skålar.

Det är en helt annat känsla att äta ur handdrejade skålar. Jag vet att jag skrivit det förr, men ju mer nördig jag blir i mitt eget hantverk desto mer uppskattar jag andra handgjorda föremål. Ingen massproducerad skål i hela världen kan bli lika vacker som en skål formad av händer. Särskilt när det är någon så skicklig som Ulrika som stått för formandet.

Tuesday, October 8, 2013

Hjärtvärmare

Vissa saker stickas bara för nyttans skull, men visar sig bli roliga små projekt ändå. Det här är precis ett sådant fall. Hemma hos Katarina såg jag hennes fina Heartwarmers som hon stickat till sitt barn och det verkade vara den ultimata lösningen på att slippa kalla glipor. 

Det tog nog max 3 timmar så var den klar! I resterna från min Riddari, mjuk och gosig Abuelita merino worsted och stickor 4mm. Sitter perfekt, lätt att dra över huvudet och omöjligt för barnet att slita av sig. Den här kommer jag göra fler av.

Mönster: Heartwarmer. Jag stickade 2:2 ribb istället för rullkant och struntade i att forma för nacken.
Garn: mjuka gosiga Abuelita merino worsted från Pickles i färgen Skyfri himmel. Kommer dock sticka en till i ett mer lättvättat material för framtida kladdiga frukter osv.
Stickor 4mm.

Monday, October 7, 2013

Tidiga mornar

När Astrid vaknar klockan fem blir morgonpromenaden tidig. Vi går genom villakvarteren där folk börjat ta sig iväg till sina jobb. 

Ofta går vi runt Slättadamm. Det är något särskilt med att gå runt vatten. 

Numera gillar Astrid sin vagn vilket är oerhört skönt. Hon sitter och ser sig omkring och efter ett litet tag brukar hon somna. 

Det är något särskilt med morgonpromenader. Jag har alltid gillat dem. Även om jag är så trött att jag gråter när Astrid vill gå upp klockan fem (efter att ha vaknar varje/varannan timme hela natten) och sen svär mig igenom morgonbestyren så är det så härligt att komma ut. Luften är så frisk och klar, och nu när det börjar bli kallare är vi nästan ensamma runt sjön.

Sunday, October 6, 2013

Utlottning av vår bok!


Det är helt fantastiskt vilket fint mottagande min och Kamillas bok fått! Det vill vi fira med att lotta ut två signerade exemplar av boken, en bok här och en bok på Kamillas blogg.

För att vara med i utlottningen behöver du bara skriva en kommentar till det här inlägget så drar jag en vinnare nästa söndag med hjälp av en slumpgenerator.

Nu är en vinnare dragen: Lisa Bergman!

Saturday, October 5, 2013

Louet Victoria till låns


Kolla vad som flyttat hem till mig i några veckor! En Louet Victoria S96. När jag var hemma hos Sjömans-Elin för några månader sedan blev Victorian min favoritrock, tvärt emot vad jag först trodde. Det är verkligen så att olika spinnrockar fungerar olika bra för olika personer, och Victorian och jag fungerar toppen ihop.

Eftersom att Elin är supersnäll erbjöd hon mig att få låna den ett litet tag för att känna på den lite mer. Så nu spinner jag så snart jag kommer åt. Och även om jag verkligen gillar min gamla dam till spinnrock så är det här en helt annan sak. Med den här rocken har jag kontroll över tråden, och även om det fortfarande är så att ullen och rocken tillsammans bestämmer tjockleken och jag bara hänger på så blir det mycket jämnare. Jag övar på att ta längre tag och bestämma mer.

Njutningen av de stora spolarna som så lätt klickas av och på är också stor. Med min gamla orkar jag aldrig ta av spolen utan den sitter där den sitter och dessutom rymmer den max 50g. De här är rena jättarna i jämförelse! Återstår att testa hur mycket de rymmer :).

Synd bara att mammapengen på lägstabeloppet inte direkt uppfyller de ekonomiska önskningarna i att köpa en spinnrock för 5000:-. Särskilt som vi pratar om Andreas ska gå ner mer i tid. Så länge får jag drömma, och njuta de veckor jag har den!

Thursday, October 3, 2013

Signature needles recension

Jag vet att många är sugna på att beställa från Signature Needles, så jag tänkte att jag ska skriva lite om mina åsikter om dem nu när jag haft dem ett tag.

För den oinvigde kan det nog kännas galet med stickor som kostar ca 300kr styck. Men jämför med tex knivar. Du kan dela det mesta med en billig kniv från vilken affär som helst, men med en globalkniv eller någon proffskniv (är ej knivexpert, men tänk "bra kniv") blir det en fröjd att dela råvarorna. Och likadant är det med stickor. Du kan sticka det mesta med vilken sticka som helst, men det blir en fröjd och glädje med rätt redskap. Sen är det en smaksak om du gillar trä/metall/bambu, rundsticka/strumpstickor/raka stickor osv. För mig blir Signature needles en fröjd. Jag har stickat spets, flätor, ökningar och minskningar, aviga och räta och allt är så jäkla mycket roligare! Till och med de aviga varven är roliga!

Vad gör Signature needles så bra?
En anledning till att det är så roligt att sticka med dem är att Signature needles är så spetsiga. Det ger en precision som inte går att uppnå med trubbigare stickor. Den andra anledningen är att de roterar i själva fästet där kabeln möter metalldelen. Det gör att kabeln nästan aldrig vrider sig. Lite svårt att förklara men jag gillar det verkligen! Den tredje anledningen, som är extra viktig om man stickar magic loop som jag gör, är att kabeln är väldigt mjuk och smidig. Jag tycker inte att kabeln är så jättemycket smidigare än mina KnitPro kablar, men enligt Kamilla hade jag tydligen ovanligt smidiga kablar från KnitPro, så jag kanske har haft extra tur med deras exemplar :).


Så vilka beställde jag? 
Signature needles ger lite olika val i beställning. Själva signaturen slopade jag p.g.a. kostnadsskäl, även om det vore väldigt coolt med en graverad sticka så får det bli i framtiden.
För mig var det också självklart att välja Stiletto spetsar som är de allra spetsigaste. Det känns som halva (hela?) poängen med Signatures, just att de är så spetsiga.

Du kan också välja längd på själva stickan, d.v.s. det som inte är kabeln. Jag valde 6" utav anledningen att 5" var slut i den kabellängd jag ville ha och 4" kändes för kort för mig. När jag mätte mina KnitPro är de ca 5", så jag antar att det är utgångspunkten för de flesta stickor. Jag är mycket nöjd med 6", tycker att de ligger bra i handen.

Sista valet gäller längden på kabeln. Här fick jag lite huvudbry, eftersom det står totala längden, och jag förstod inte om kabeln skulle bli kortare om jag valde längre stickor. Det verkar inte så, utan stickan jag har som är 32" (ca 82cm) är i själva verket 33" i total längd (mätt med stickning på, så det är ej så exakt mätt). Kabellängden var för mig det svåraste valet. Jag ville kunna sticka tröjor runt, och eftersom jag är 90cm i omkrets funkar bara 80cm. Däremot är 80cm i kortaste laget för magic loop, även om det funkar. I slutändan blev det dock 80cm.

Färgerna:
De olika storlekarna har olika färger. På bilderna syns 3.5mm som är lila och 4mm som är gröna. Det gör ju varken till er från för stickningens resultat vilken färg stickorna har, men jag personligen gillar både systemet och själva färgerna! Jag gillar ordning och reda så färgsystemets tydlighet tilltalar verkligen mig. Och när färgen passar med garnet är det ju en ren njutning för ögat :).


Fixed needles vs Convertible
Tidigare har alla Signatures rundstickor varit fasta, men för ett tag sedan kom de med en ny variant av convertible och de fasta kommer istället att utgå. Det fungerar dock som så att en kabel endast passar till en viss sticka. Varför då kan en ju undra, men det beror på att de roterar i sitt fäste. Och om de ska kunna göra det (vilket är toppen!) måste de bytas ut precis ovanför metalldelen, där den färgade delen börjar (se bilden). Så den metallfärgade delen sitter fast i kabeln.
Först tyckte jag att det här var jättedumt, då kunde de ju lika gärna vara fasta. Så jag beställde fasta. Men som jag skrev ovan så hade jag stora problem med att bestämma längd på kabeln, och nu skulle jag vilja beställa en till 3.5mm. Hade jag då haft de utbytbara istället för de fasta hade jag bara behövt beställa en kabel till, som visserligen också är dyr men inte lika.

Frakt och tull
Signature beställs lättast direkt från deras hemsida. Varje rundsticka kostar 42 dollar utan signatur och frakt, dvs ca 270 Sek just nu. Det är samma pris för en fast rundsticka som för ett par utbytbara + kabel. Jag beställde två stickor och fick sammanlagt med frakt från USA betala ca 600kr. Det verkar vara lite av en slump om de fastnar i tullen eller inte, jag hade tur och slapp tull. Med tullavgift blir det ju bra mycket dyrare, så räkna med att de kan fastna där! Då blir det snarare en glad överraskning om de sen inte gör det. För mig tog det ca en vecka att få hem dem, vilket jag tycker var väldigt snabbt!

Slutsats
Signature needles är fantastiska att sticka med. De ersätter dock inte mina "vardagsstickor" KnitPro (jag har KnitPro i både metall och trä), eftersom de inte är helt utbytbara och helt enkelt är lite för dyra för att det ska gå att ha många av dem. Men som enstaka lyxsticka är de fantastiska och jag vill ha fler!

Mina preferenser
Min utgångspunkt för att recensera Signatures är att jag gillar metallstickor bäst, sen trä och jag stickar aldrig med bambu. Jag använder bara rundstickor till allt. Huruvida man gillar Signatures om man verkligen avskyr metall har jag därför svårt att svara på eftersom jag gillar metall från början.

Jag vill också bara säga att jag inte fått betalt för att skriva det här inlägget, utan jag har beställt stickorna precis som vanligt. Jag skulle dock inte tacka nej till att recensera de utbytbara stickorna :p!

Jösses vad långt det blev! Ni som inte vill beställa Signatures får bara scrolla förbi, men förhoppningsvis är mina åsikter användbara för er som funderar på att beställa.



Wednesday, October 2, 2013

Koftor och tröjor

Elin frågade för ett tag sen hur många koftor jag har. Svaret är: en del, men inte så många som en kanske kan tro! Jag har stickat en del koftor och tröjor i mina dagar, men det var först för kanske tre år sedan som jag faktiskt började sticka koftor som jag också använder. Det är en lång väg från min första pippitröja i Freja (100% akrylgarn) med klumpigt isydd axel till min senaste (ännu obloggade) Slanted sleeven i wollmeise. 11 år lång väg för att vara exakt. På vägen har det blivit många fula tröjor, framförallt på grund av helt fel stickfasthet.  

Uppifrån och ner, med länkar till ravelry (de ligger ej i kronologisk ordning för då ramlade högen bara, istället blev det minst överst störst underst): 

Jag känner dock att det finns många luckor att fylla! Tex har jag ännu inte stickat den perfekta grå koftan så det lär ju bli ett par tre stycken på vägen mot Den Perfekta. Eller någon mönstrad kofta! Är just nu väldigt sugen på en Ursula. Och kanske en röd tröja med vita stjärnor till jul? Jag behöver definitivt en turkos Acer, det har jag redan garn till. Och en blå Lobelia. Jag skulle också vilja sticka en turkos-röd-vit islandströja i samma färger som mina Märta vantar. Och en Vitamin D bara måste jag sticka. Ja ni hör ju, en kan aldrig ha för många koftor!

Tuesday, October 1, 2013

Våran bok är i topp!

Våran bok ligger på topplistan på både Bokus och Adlibris! På Bokus ligger den på plats fem under kategorin Sport, fritid och hobby (vi ligger över Paolos träningsbiblel :p) och på Adlibris smalare kategori Stickning och virkning ligger den till och med etta! Helt fantastiskt.

Och det är så himla roligt att se bilder på vad ni stickar ur boken! Varje dag kollar jag hashtagen #vantarförallaårstider på instagram och glädjs åt allt fint. Och ravelry är en fröjd att gå in på!