Tuesday, January 21, 2014

Åter till skolan, hurra!

Igår började jag skolan igen, och jag har varit lite rädd för att inte orka. Min energi har verkligen varit i botten senaste tiden. Det var dock en helt obefogad rädsla, för satan i gatan så roligt det är! Jag känner mig verkligen på rätt plats nu, och min nya klass verkar toppen.

För ett tag sen så sa min psykolog något som jag verkligen tog till mig. Nämligen att det är helt ok att inte tycka om att vara hemma med ett spädbarn, bara för att jag tycker att det är hur tråkigt och jobbigt som helst så gör inte det mig till någon som är en sämre förälder, och det betyder inte heller att jag skulle älska mitt barn mindre. Alla känslor är ok, det är vad vi sedan gör som är det viktiga. Och jag har ju gett Astrid allt hon behöver trots att jag tycker att det är dödstråkigt. Men nu är det Andreas som ska vara hemma!

Jag kommer förmodligen vara ännu sämre på att svara på mail och kommentarer ett tag framöver, hoppas att ni har förståelse. Jag får också en del mail med frågor som rör mönster som inte jag har gjort, och i de fallen så måste jag verkligen be er om att istället maila mönsterdesignern. Tiden räcker inte för allt jag vill, och jag hinner inte svara på alla mail, och de mail som rör mina mönster måste prioriteras.

7 comments:

Karin said...

Tack Clara! Detta var precis vad jag behövde läsa nu. Sitter hemma i soffan med en 5 veckors gammal bebis och känner mig som en dålig förälder för att jag är deppig och inte så glad som jag borde vara..vet att det det var likadant med min två åriga son som jag nu tycker det är jätte kul att umgås med. Bebistiden är helt enkelt inte min favorittid, men behövde verkligen läsa dina ord just idag..

Sara said...

Hej, vad roligt att höra att du trivs i skolan! Jag började också skolan igår, efter en termins föräldraledigt. Heja dig! Jag funderar lite på vad som kan vara bäst - plugga i skolan på dagen och försöka att inte ha med något hem, så en kan slappna av helt tillsammans med familjen på kvällen. Eller om det funkar bättre att passa på att utnyttja ledig dagtid (om sån finns) med bebisen, och sen plugga på kvällen när hon sover. Har du någon strategi?

frisky frog said...

Jag kan bara hålla med, skolan äger. Klart att du kommer bli trött i början, men snart rullar det på som vanligt. Kör så det ryker! =)

Ellinor said...

Härligt att du trivs med skolan och i klassen! Jag vantrivdes ju också hemma, och en kompis sa preciss samma sak till mig, så jag har tack och lov sluppit det dåliga samvetet. Fast visst hade jag velat uppskatta föräldraledigheten...

Carina said...

Håller med föregående talar.

Men eftersom jag har varit en dålig bloggläsare även om jag själv har blivit bättre på att skriva på det senare så undrar jag ju så klart, vad är det du läser? Själv har jag alltid älskat att plugga. Att få lära sig nya saker. Lycka till!

Is larsson said...

Åh va du är stark och modig som skriver så öppet och personligt! På "min tid" var det helt otänkbart att yppa ett ord om sånt. Hurra för dagens ungdom

Manduzana stickar said...

Vad härligt att det gick så bra att gå tillbaka till skolan!
Utan någon erfarenhet alls av barn, men jag tror att det kan vara bra att få komma hemifrån och få vara en egen person ibland.