Saturday, January 25, 2014

Koftan Clara
Direkt när jag fick syn på den här koftan hos Viffla visste jag att jag bara var tvungen att sticka den! Och själva stickningen gick som en dans, den flög fram på stickorna och blev klar i ett nafs. Precis lagom med slätstickning och flätor för min smak, tillräckligt enkelt för att kunna memorera men ändå roligt att sticka.
Jag ändrade litegrann i mönstret eftersom att jag ville att flätorna skulle börja efter resåren, men i övrigt har jag följt mönstret till punkt och pricka. Jag gillar den här typen av ärm som stickas nerifrån och upp och sen stickas ihop med kroppen på ett sätt så att det ser ut som att den är isydd. Snyggt och sitter bra!

Garnet är Magasin Duett supersoft som jag har fått av StickPrick-Katarina. Hon gillade inte supersoft pga spinnoljan, så jag som verkligen gillar garnet fick det istället. Med dubbelt garn funkade det fint till det här mönstret. Koftan Clara finns inte till salu än men kommer att finnas senare i Vifflas ravelryshop och även hos Solkustens spinnverkstad

Jag är sugen på att sticka en till, lite för att jag gjorde några misstag under den här koftan. Jag behöver nästan alltid gå ner 1/2-1 storlek i stickor för resåren eftersom att jag stickar löst. Av någon anledning så gjorde jag inte det den här gången, och tyvärr så är resåren lite sladdrig på mig. Ärmarna är också lite för långa, i min iver att inte sticka för korta blev de jäääättelånga istället. Nåväl, en bra anledning att sticka en till!

15 comments:

Kat Linn said...

Så superfin den blev! Kul att se att garnet kunde bli en så trevlig kofta istället för att ligga här oönskat.
Ni tar alltid så vackra bilder! Färgerna, leenden - jag blir glad av att titta på dina foton!

Blenda said...

Superfin!

Jenny said...

Den är verkligen fantastiskt fin! De långa ärmarna ökar bara mysfaktorn tycker jag :)

Manduzana stickar said...

Det är lite den perfekta gråa koftan!

Skatan said...
This comment has been removed by the author.
Ellinor said...

Så fin kofta!

(Det var jag som skrev kommentaren ovan, men inloggad som maken).

Skaparlust said...

Underbart vacker och säkert användbar kofta.Fin lördag /Camilla

Siddis back home said...

veldig fin kofra du har strikket! Happy Knitting!

Ulrika said...

Ursnygg!!

Iréne JB said...

Clara är verkligen fin på dej! En grå Clara borde nog finnas i var kvinnas garderob. Dubbel supersoft, det ska jag komma ihåg :)

K said...

Jag håller just på att lära mig sticka efter att tidigare mest ha virkat. Både när det gäller stickning och virkning gillar jag att göra en till av allt pga att den första precis som du beskriver ofta innehåller något eller några misstag. Men det är ju just lärdomarna under projektens gång som gör att det är så roligt att handarbeta:)

ylva said...

Fin ! En baskonstanttabell med finess

Sillen stickar said...

Jäklarns fin kofta! grå å med flätor...Det gillar jag!

Calla said...

Så fin. Ibland tycker jag allra bäst om just grå koftor. Det är nog allra finaste "färgen" på en kofta - passar till allt. :) Önskar jag nån dag lyckas ro iland att sticka en kofta.

Anonymous said...

Superfin kofta, har köpt mönstret men inte kommit till skott ännu.Vad är det för fin röd sjal du har till?
Iréne i V-ås