Tuesday, January 7, 2014

Den norska tröjan

Monogamstickningen under julveckorna gav resultat! Den här tröjan börjar närma sig färdigt tillstånd. Ni som följer mig på Instagram vet att jag hade lite problem att bestämma mig för om jag skulle virka en steek eller sicksacka på maskin, och överlag hade jag vånda över det här att klippa i en tröja stickat i dyrt lyxgarn. Men nu är den färdigklippt och ena kanten är upplockad och klar! Hurra! Ska bara hitta knappar som passar till den här blågröna färgen så är den helt färdig sen. Wollmeise Dk är verkligen ett underbart garn, jag känner redan på mig att den här tröjan kommer bli en favorit.

För den som undrar så är inte steeken så snålt tilltagen som den ser ut, jag var lite trött när jag la upp och orkade inte räkna ut hur mycket maskor som skulle plockas bort för att förvandla tröjan till en kofta. Istället lade jag upp enligt mönstret och la bara till tre maskor för att klippa i, och så vek jag bort så mycket jag behövde sen när jag stickat klart tröjan. Fungerade fint det med!

Mönstret är gratis och hittas här.

8 comments:

Maria said...

Den är fantastisk!

Karina Gustafsson Färdig said...

Helt otroligt snygg..Har köpt eran bok och stickat några vantar men håller på och gör ihoptagning och får det inte att stämma, Vet inte hur jag gör med två färger? Kan du kanske förklara? Med vänlig hälsning Karina

Svarta Malin said...

Monogamsticka är ett nytt ord för mig - men fantastiskt bra, man fattar ju precis! Underbart!
Och tröjan/koftan fantastiskt fin!

LallaGunilla said...

Hur snygg som helst. Färgen. Mönstret. Allt!

Manduzana stickar said...

Jag ser fram emot att få se den färdiga koftan. Den ser superfin ut redan nu!

Du är sjukt modig som vågar dig på det här med att steeka. Jag har tänkt det flera gånger men jag vågar inte liksom. Kanske för att jag heller inte riktigt vet hur man gör och är lite för lat för att orka ta reda på det, haha.

Dödergök said...

Å vad du kommer att vara fin i den koftan! Den har den där "Malin på Saltkråkan-kvalliten" som jag alltid faller för.

Anonymous said...

Underbar! Så snygg blå färg. Du kommer vara så fin i vinter :)

Sara said...

Jättefin, och skönt att det gick bra att steeka! Har själv misslyckats med det en gång, så därför har jag lovat mig själv att prova igen, blir sugen nu när jag ser din fina kofta!