Wednesday, January 15, 2014

Restgarns-rensning

Det här har jag och Astrid sysslat med ett litet tag, gått igenom "fullådorna" med garn. Det är sånt garn som inte får plats i finskåpet, antingen för att det bara finns slattar eller för att det är stora mängder men ändå inte är så roligt. Så nu har sorterat upp det och planen är att en av lådorna ska vara tom när 2014 tar slut. Lite ska stickas upp och lite ska ges bort. Via Instagram fick jag reda på att förskolor gärna vill ha även små slattar av garn så jag ska höra med en granne som jobbar på förskola om hon vill ha det. Större orörda härvor och nystan har jag skänkt till Emmaus tidigare, men slattar brukar inte vara något som uppskattas på loppisar så dem har jag slängt. Jag har ju sålt lite också tidigare men i dessa lådor finns inget värt att sälja tyvärr.

I den tomma lådan som blir tänkte jag förvara sådant jag stickar men som inte passar mig, och alltså kan ges bort som present när det behövs. Jag stickar nästan alltid till mig själv (det är roligt då av någon anledning) men sen när det väl är klar är det inte alltid det passar i stil och/eller storlek. Sådana stickningar ligger oftast lite överallt innan de ges bort och det vore skönt att ha dem samlade på ett ställe i väntan på att rätt mottagare ska uppenbara sig.

6 comments:

frisky frog said...

Sötsöt hjälpreda! =)

Syserine said...

En liten låda med restgarner kan jo vara himla roligt för Astrid också om ett par års tid! Att tvinna snören kan man göra med lite hjälp rätt tidigt! Men skönt att få städat ut också. Borde jag göra med..

sturkas said...

Hej Clara,
Är det inte en jätte bra idé att skänka de garner du inte vill ha till hjälpstickan? Du behöver inte enbart lämna färdig stickade saker till dem, utan de har stickerskor som ständigt är i behov av garn. Jag tar för givet att du vet vilka de är :-)
En bra grej att stötta tycker jag.
Hej hopp/
Åsa

Anna Martina said...

Tur att du har Astrid som hjälper dig!

Det var kul att ses igår, tror det var sista knuffen jag behövde för att inse att det är okej att läsa en kandidat till, att det är okej att ändra sig när man knappt slutat på en annan utbildning. Får bara hålla tummarna för att jag kommer in också!

skapa och inreda said...

Astrid ser ut att njuta av alla garner :)
Tänk vad mycket garn man samlar på sig. lådor och skåp är fulla av nystan och restgarner som ligger och väntar.
Jag har i mitt senaste inlägg länkat till dig, hoppas att det är OK.
Annika

Clara said...

Syserine: haha vet du, jag tänkte så också. Sen insåg jag att när Astrid är stor nog att tycka att det är roligt lär jag ha fått ihop en hel del nya restgarner :)

Sturkas: Absolut! Men vill de ha små snuttar tror du? Jag ska kolla upp det!

Anna: Ja det var jätteroligt att ses igår! Jag tycker absolut att du ska söka, vi får prata mer om det nästa gång vi ses :)

Skapa och Inreda: Vad roligt att du stickat Ester, tack för länken!