Wednesday, February 12, 2014

En liten gul mössa och ett barn med viljestyrka

 I morse sken solen plötsligt in genom fönstret och jag fick för mig att jag skulle ta några bilder på Astrid i mössan som blev klar igår. Men att fota en mössa på detta barn inomhus, ja det resulterade i en serie av sådana här bilder:Jag gillar dom, det visar vem Astrid är :). Däremot syns kanske inte mössan så tydligt.

Så mutad med ett Mariekex fick jag faktiskt ta några bilder med mössan på!

Jättegullig mössa tycker jag. Och när den får sitta kvar så verkar den ha bra passform, jag gillar de där flärparna som går ner över öronen. 

Mönstret heter Quynn och jag stickade största storleken men på stickor 4mm istället för 4,5mm. Då sitter den bra på mitt barn som är ett år, kan tänka mig att den passar även i höst. Jag ville testa att göra en pompom så jag gjorde en rund avslutning istället för spetsig och sydde på en pompom, gillar det skarpt! Garnet är Peruvian highland wool från Magasin Duett. 

11 comments:

anli said...

Vilka fantastiska bilder! Och fin mössa också. :-)

Svarta Malin said...

Härliga bilder på härligt barn!
Mössan ser finfin ut och härligt gul!

Tiger Baby said...

Den är så fin! Och härlig färg

Ine said...

Nydelig lue på ei herlig jente! Vår lille Orvar (7 måneder) har akkurat funnet ut at han kan ta av lua vi tar på - på bare et sekund, omtrent. Hehe.

Eva S said...

Fin dotter ni har och fina mössor har du gjort till er också!

Lallagunilla said...

Dina bilder och dina mönster, åh vad jag tycker om dom. Du har en så fin och inspirerande blogg. Och lillskruttan gör den inte sämre. :0)

Marie said...

"viljestarka barn klarar sig bra i livet" är ett mantra jag upprepar både tyst och högt för mig själv när min dotter verkligen visar vad hon vill. För det är nämligen väldigt ofta hon vill nått annat än mig:) Astrid är ju bara hur söt som helst. Mössan var också fin både färgen och det enkla i att kombinera slät och rätsickning som mönster. Tack för en fantastisk blogg. I love it!

Ida said...

Stickade den där mössan för några veckor sedan till min dotter också, med en liten boll på toppen. Tycket det var en rolig stickning och bra mönster så jag stickade en till när jag ändå var på gång. Men att få en bild är ju inte det lättaste :)
Tack för en bra blogg!!

Manduzana stickar said...

Jag älskar hur du lyckas fånga ditt barns personlighet på bilderna. Dom är så himla fina! Och mössan med såklart :)

Emilia F said...

Helt underbara bilder.

Lilian Engstrand said...

Goa bilder på en go' unge!