Saturday, February 8, 2014

Wood hollow hat


Den här mössan har blivit en riktig storfavorit under vintern. Tjock och varm Cascade 220 tillsammans med fina flätor som ger bra passform är en oslagbar kombination. Och i vitt passar den till det mesta. Jag stickade en orangegul i Madelinetosh för några månader sedan, men kände att jag ville ha en likadan men diskretare också. Den här gången lade jag till en extra repetition av flätorna på höjden, men det var nog egentligen dumt. Tanken var att den skulle vara lite pösig, men den är såpass stabil att den mest står rakt ut istället. Jag gillar ändå som tur är!

Mönstret heter Wood hollow hat och garnet är som sagt Cascade 220. Bra basmössa!

6 comments:

heidi said...

fint det är när flätan smalnar av allteftersom:)

Anna Martina said...

Fin den är! Har också förlängt en mössa en gång för att få häng, den står istället ut som en stjärngossestrut bakom huvudet på mig, mindre kul :/

Maria said...

Den är verkligen jättefin! Jag stickade en mössa ur Botanical Knits för ett tag sen i riktigt lyxgarn från the fibre company. Mössan har nu vuxit och jag är väldigt sugen på att repa upp den och sticka den här! Jättefin!

MinaAlster said...

Vilken fin mössa!
Har varit lite lur på att sticka en sån jag med tidigare men inte vetat i vilket garn, men nu fick jag ju som en anledning att sticka en, har nämligen Cascede 220 liggades hemma i garnskåpet. :)
Hur mycket Cascade gick åt på ett ungefär?
Ha det fint!
Vänlig hälsning
Veronica

Heidi / Wool Rocks said...

Virkelig flott lue!

Susanna Martelin said...

Jag har sett dig IRL iförd den här mössan! Du hjälpte mig av med min vagn på Wieselgrensplatsen och jag funderade på om det var du, men så blev jag blyg och vågade inte fråga, för jag var inte säker. Men det är jag nu. :) Hej, hej och tack för hjälpen igen! /Susanna