Friday, April 4, 2014

Det kliar i de gröna fingrarna

Det är så härligt att våren är här så tidigt i år! Gudarna ska veta att jag behöver energin solen ger mig, så jag suger i mig så mycket jag kan. Och med solen kommer odlingssuget, så jag beställde lite frön från Runåbergs. I år har vi fått en liten odlingslott bara några hundra meter från vår lägenhet och jag ser så mycket fram emot att kunna odla där! Även om vi är mycket i min mammas kolonistuga så är det roligt med något som ligger så nära hemma. Och när jag säger liten menar jag verkligen det, den är nog inte mer än 9 kvadratmeter eller så. Precis lagom för oss i år!

10 comments:

Siddis back home said...

Så spennende å se når det begynner å spire…. ha en god helg!

Emmas dagar said...

Jag längtar också efter att stoppa fröer i jorden!
Vad är det för tapet du har i din presentationsbild? Den är så fin!

Veronika said...

Det er koselig når det spirer og gror. Godt med litt grønn inspirasjon!
Jeg er nordfra, men bor sørpå, så jeg blir lurt av våren hvert år...hjemme er det utenkelig å plante ut før i juni, mens her begynner man i slutten av april.

Clara said...

Emma: Tack! Vi älskar tapeten och önskar att den skulle göras i nytryck, men (tyvärr) är den från loppis. Äkta 60-70-tal :)

FrauleinSkylvik said...

Vad roligt! Svårt att få en nära plats att odla när man bor i en storstad. Jag söker själv efter en odlingslott i centrala hisingen. Fick ni stå i kö länge för eran?

Clara said...

FrauleinSkylvik: bor du också här, vad roligt! Vi har fått en lott i rosenträdgården som ligger bredvid husen på Långängen (i slutet av Smörbollsgatan). Det har bara odlats där i tre år och än så länge verkar det vara rätt stor ruljans på lotterna, vi stod inte i kö mer än några månader.

FrauleinSkylvik said...

vad härligt! Jag bor mittemot biblioteket så det är ju inte alls långt bort. Är det odlingslotter? Har jag aldrig förstått och jag ser dem ändå från förskolan. :) Hittar inget om de på internet. Vem är det som har hand om dem?

Emmas dagar said...

Fantastiskt loppisfynd den där tapeten!
Hoppas lilltösen blir bättre!

Clara said...

FrauleinSkyldvik: Men jag brukar ju säga att jag bor mittemot biblioteket! Eller snett mittemot biblioteket snarare. Bor du i de nya husen då? Jag bor i de gula trevåningshusen som ligger precis bredvid de nybyggda. Då borde vi styra upp en träff, så nära kan två stickerskor inte bo utan att träffas :)

Fraulein Skylvik said...

Det var nära! Jag bor i det nya huset som ligger närmast de gula husen :) Tycker verkligen att de hade varit roligt att träffas och att få en annan stickare att prata med :)