Monday, May 5, 2014

Provsticka Gråsparv?


Hurra jag är klar! Min Gråsparv (det är namnet den tillslut fått) är avmaskad, steekad, blockad och färdig! Och dessutom är jag så gott som klar med mönstret till den. Än så länge har jag inte hunnit ta några snygga bilder, och eftersom det förmodligen dröjer så tänkte jag höra om någon av er ändå är intresserad av att provsticka den?
Modellen syns bäst på bild nr4, även om det bara är en dålig mobilbild som jag tog precis innan jag klippte upp den.

Gråsparv är stickad med tre färger, men bara två färger används åt gången för enkelhetens skull. Nästan hela koftan stickas runt och det är bara fyra sömmar (två under vardera ärm och toppen på varje ärmkull).
Jag har stickat den med stickor 3.5mm och med Dandelion yarn, men vilket garn som helst med ca 320m på 100g borde funka. Stickfastheten är 28m x 30v = 10x10cm i flerfärgsstickning.
Mönstret är skrivet för 8strl, 82 (87, 93, 99) 105 (111, 117, 123) cm i byst/höftomkrets.

Eftersom det inte är det snabbaste och enklaste projektet tänker jag att det kanske är lagom med deadline i slutet på augusti, dit är det ändå nästan fyra månader. Hoppas att någon/några av er är intresserade! Maila i så fall mig på clara(snabel-a)clarafalk(punkt)se.

Uppdatering: Vad roligt att så många hört av sig! Det är dock redan fullt i teststickningsgruppen, så ni andra får vänta på att mönstret blir helt klart :)

17 comments:

Saras pyssel said...

Åh, så fin! Hade det inte varit för att jag är lite rädd för flerfärgsstickning & dessutom stickar långsamt hade jag gärna ställt upp!

med nål och tråd said...

Sjuuukt snygg!!

Josephine G said...

Herregud vad snygg! Hade jag listat ut det där med flerfärgsstickning hade jag gärna teststickat den! :)

ANNEPÅLANDET said...

Det var en nydelig jakke! Flotte farger!

Kat Linn said...

Galet snygg! Och så jämnt stickat, den ser ju helt slät ut och inte så där bubbligt...
Åh, vad jag ångrar att jag suger på flerfärgsstickning, annars hade jag hoppat på direkt.

auriorai said...

Jag önskar att jag vågat ta mig an ett sådant stort flerfärgsstickningsprojekt med deadline. Den är fantastiskt fin.

Om du har svårt att få teststickare så kan jag göra ett försök, men jag misstänker att det kommer att vara många som vill teststicka din fina kofta!

Iréne JB said...

Du gör så mycket snygga flerfärgade stickningar så att jag blir helt grön av avund! Så snygg gråsparven är, även om jag tänker mer på en kungsfågel!
Jag har lovat mej själv att aldrig mera hoppa på en provstickning för att inte döda min sticklust. Och det är väl tur att jag fortfarande aldrig har stickat med flera färger, för annars hade jag säker hoppat på att teststicka :)

Ull verdt said...

For en flott jakke dette ble! Jeg liker godt teknikken du har brukt for å få mønsterstrikken fin i overgangene på ermene.

Petra said...

Så himla fin! Älskar det gula garnet, superfin nyans! Är lite sugen på att teststicka, om jag bestämmer mig så mailar jag! Sjukt snygg som sagt!

Miriam said...

Vad duktig du är!

Sjömans-Elin said...

I'm up! Mejla mig så kommer vi överens om vilken storlek jag ska köra på. the_seaman (at) msn.com.

Annie said...

Jättefin! Vad duktig du är! För länge sedan höll jag på med flerfärgsstickning, men nu tror jag jag håller mig till korsstygn:))

Ida said...

Den är verkligen superfin! Och färgkombinationen är en klar favorit!

Men får jag fråga en sak om att steeka? Mitt första projekt med steek blev en katastrof! Den sydda sömmen drog ut stickningen så att kanterna blev mycket längre än själva koftan, dragkedjan gick inte att sy på för den blev ju för kort, trots att den egentligen var rätt längd. Fick till slut ta en längre dragkedja men du kan ju själv tänka dig hur snyggt det blev. ;)

Mina sticknings-skills är det inget större fel på men när det gäller att sy är det lite värre!

Är det någon speciell inställning på symaskinen man ska ha? Eller vad kan ha blivit fel?

Malinjohanna said...

Jag vill gärna provsticka!

Malinjohanna said...

Ursäkta, jag läste visst inte tillräckligt noga!

Leneklint said...

Superfin. Väntar med glädje på att kunna köpa mönstret

saraanette said...
This comment has been removed by the author.