Saturday, June 14, 2014

En prickig klänning


Igår var vi ute vid havet och då fotade min kompis Nina mig i en klänning jag precis sytt.Jag har börjat rensa lite i tyghögarna hemma (vilket mest resulterat i att Astrid vill leka tittut i garderoben tygerna ligger i) och då har jag blivit sugen på att sy lite. 

Mönstret är ett t-shirt mönster från Make it your own som jag gjort om till klänning (förlängt och gjort vidare bara). Och så har jag sytt i fickor i sidorna, alla klänningar borde ha fickor!

Sen försökte jag mig på en såndär snygg hoppbild, men det var inte så lätt... istället för stark och atletisk såg jag mer ut som Quasimodo med fyra bröst :P

Sen blev dt i alla fall en hoppbild! Men det där med att få klänningen att hålla sig kvar nere var svårt...

Fick förresten jättemånga bra tips mot lårskav på instagram, på bilden har jag avklippta leggings på mig men fick tips om att deo tydligen ska fungera på benen (får testa om min hemgjorda deo också funkar) och att det finns speciella sprayer som funkar som skydd. Och så kroppspuder såklart, det har jag mest minnen av från när jag jobbade på äldreboende.

11 comments:

Wallinskaya said...

Ja, alla klänningar borde ha fickor! Funkar den hemmagjorda deon bra (i armhålan alltså)?

Iréne JB said...

En sådan där perfekt klänning att bara dra på sej. Och fickor borde som sagt alla klänningar ha!

Anonymous said...

Potatismjöl funkar bra mot lårskav.
/Lina

Anonymous said...

Snygg klänning och fotomodellen platsar i vilken modetidning som helst! Och fickor måste man ha! Akuta skavsår på låren använd skavsårsplåster modell jättestora...snyggt? sexigt? Absolut inte:-) Men vilken lättnad... och resekompisen fick skratta gott. Men semestern blev räddad. Det finns sidenmamelucker...gäller bara hitta en modell där byxbenen inte åker upp /åhlens modell funkar för mig/och korta, tunna träningsbyxor är också bra men sen gäller det testa klädseln i solsken oxå:-D kitty

Clara said...

Wallinskaya: jag tycker den är toppen, men nu på sommaren har jag problem med att kokosoljan smälter i värmen. Och i kylen blir den lite för hård för att lätt kunna stryka på. Men förutom det så är den jättebra!

Lina: potatismjöl ska jag testa!

Kitty: ja skavsårsplåster borde ju funka! Fast det blir dyrt i längden. Jag såg att Twilfits sienmamelucker heter Astrid, så kanske är så att jag måste köpa dom :)

Anonymous said...

En klasskompis till mig tipsade om glidmedel mot lårskav. Jag har inte testat själv men det blir tydligen som en tunn hinna över huden när det torkar. Det låter lite weird men hon var mycket övertygande om att hon hade testat en himla massa olika grejer mot skav och detta var det överlägset bästa.

Anonymous said...

Jag använder siliconbaserat glidmedel mot lårskav. Det funkar hur bra som helst och då har jag ändå riktigt kraftiga lår. Skönt att slippa ha nåt varmt och svettigt på under klänningen.

Tuvilda said...

Vilken "strand" var ni vid den här gången? Jag längtar till Göteborg!!! Men om några dagar åker jag till Spanien och en superlång sandstrand, det är inte heller fy skam! :)

Jag hoppas verkligen att Astrid mår bra snart!

Anonymous said...

Jag var till en damunderklädesbutik och förklarade vad jag ville ha "alltså något, typ som avklippta strumpbyxor, fast som håller, och inte så varma, och så" de tittade på mig och förklarade att det är en produkt som finns och dessutom är en av deras riktiga storsäljare. De finns i svart och beige, med eller utan spetskant och är inte så varma som andra tunnstrumpor. Märket är Avet.

De funkade under en hel dags travande ett sommarhett Paris. Lycka till/ Maria

Manduzana stickar said...

En klänning precis i min smak. Och jag håller med dig, alla klänningar borde ha fickor!

Anonymous said...

Man blir glad att se en kvinna som ser ut som en kvinna. Å fin klänning!