Monday, June 23, 2014

Ett litet rådjur vid havet


Livet börjar så smått återgå till det normala, eller så normalt det nu är med ett sjukt barn. Astrid är ju fortfarande sjuk, många tror att hon är bra nu när hon "opererats" men det var ju bara en undersökning för att ta reda på vad som faktiskt är felet. Så vi fortsätter med syrgas, sondning av mat när hon inte vill äta och torka spyor ett par gånger om dagen. Vi gör små utflykter också, häromdagen åkte vi till havet igen. Vid Lilleby hittade vi en liten strand med fantastiskt mjuk sand, och trots solig söndag var det bara en barnfamilj till där. Dit kommer vi åka tillbaka!

Ibland undrar folk hur vi orkar göra saker, men jag skulle inte orka att inte göra något. Det vi orkar är dock sådant som är lätt att göra, som att ta bilen till havet. Att passa tider, umgås med mer än två-tre personer åt gången osv, det tar massor energi. Det är lite som med en depression, då har man energi till det som är roligt men ingen energi för det som är tråkigt (till skillnad från utmattningsdepression när ingen energi finns till någonting). Svårt att förstå för utomstående ibland. 

Vid havet fotograferade jag ett litet rådjur som jag sydde till Astrid precis innan hon blev inlagd. Mönstret kommer från PosieGetsCosy och jag köpte faktiskt ett material-kit därifrån. Det blir säkert billigare att bara köpa mönster och sen leta upp alla delar i den stad man bor i, men jag orkade inte det och ville verkligen sy ett rådjur till Astrid (det blev ca 300kr för materialkitet inkl frakt för den som undrar). 
Och så himla roligt det var att handsy ett gosedjur! Det är mycket möjligt att det blir fler, för det här gav mersmak! 

9 comments:

Annie said...

Vad skönt att ni ändå kommer ut lite och gör mysiga saker tillsammans- man vill ju känna att man ändå har ett LIV hur jobbigt det än är..:)
Kram, Annie

Karin-Ida said...

Jag beundrar hur fint ni tacklar Astrids sjukdom, det är säkert jätteviktigt för att hon ska tillfriskna, att hon får leva så "vanligt" som möjligt! Hoppas att ni snart får klart för er vad som saknas henne och att det går att rätta till!

Linda said...

Vilket otroligt fint handarbete med rådjuret!
Hoppas att Astrid mår bättre snart, och att läkarna kan hjälpa henne på bästa sätt. Att orka göra små enkla, roliga saker är ju just livet, och väldigt väldigt värdefullt.

Anonymous said...

Sött gosedjur till en söt flicka. Havet gör något för själen...väldigt bra att ni får tid att göra vanliga saker emellanåt. Kitty

Carina D said...

Vid den stranden har vi varit många år sen Adam var liten. Så fin

Wallinskaya said...

Åh vilket fint rådjur. Det är bra att ni inte pressar er att göra en massa extra utan bara göra i egen takt.

Manduzana stickar said...

Så fint rådjur!
Hoppas ni får bra svar på undersökningen nu!

anli said...

Vilket rart litet rådjur! Hoppas verkligen att ni kan få lite svar på vad som är tokigt med fina lilla Astrid.
Kram från Garnfröken.

Synnöve said...

Vilket fint rådjur du sytt. Ibland är det bra att ta genvägar som att köpa ett färdigt kit. Absolut rätt beslut om orken är på kort. Du är så bussig. Förstår så väl det att man ibland orkar bara det man måste, men bra så. Har själv gått på "autopilot" en längre tid, men det ljusnar så småningom i horisonten. Kram!