Thursday, June 19, 2014

Sjukhuset


Vi har precis fått komma hem på nattpermission från sjukhuset efter att Astrid gjort sin lungbiopsi (+ bronkoskopi, bal, och så har hon fått en "knapp" istället för sond). Det har varit tuffa dygn för oss allihop, men allt har gått över förväntan bra! Hon har såklart haft ont och så, men nu räcker det med bara vanlig alvedon. Och hon är pigg och röjer runt som att inget hänt :). Otroligt skönt att slippa sjukhuset, där är så trångt så vi får klättra på varandra. Barnsjukhuset här i Göteborg är byggt på 70-talet när barnen låg inlagda själva (tack och lov att det inte är så längre!), så två barn + föräldrar i varje rum blir rätt tight om plats. Detta är den trängsta avdelningen vi varit på hittills, vi har ju hunnit med att testa ett gäng olika avdelningar vid det här laget. Hemma är mycket bättre även om vi får åka till sjukhuset varje dag. Vi fick lite perspektiv av att dela rum med en familj från Skellefteå som tillbringat flera månader på sjukhus utan minsta möjlighet till att åka hem. Svårt att ha nattpermission om det är över 100 mil hem! 

Nu återstår det några veckors väntan innan vi får svar på alla resultaten. Att göra ett ingrepp innebär ju oftast att något blir bättre, men i Astrids fall är det bara undersökningar som gjorts så läget är som tidigare. 8 comments:

Annie said...

Styrkekramar till hela eran familj! Skönt att ni i alla fall kan tillbringa en del av midsommar hemma:)
Annie

Anonymous said...

Styrkekramar! Skönt att få vara hemma. Man tankar energi bättre då Kitty

Linn said...

Oj oj vad det låter tufft för er.. Stackars er och stackars liten astrid. Vad tuff hon är och vad skönt att hon blir som vanligt igen efter undersökningarna. :( Håller tummarna för er! Stora kramar

mads said...

Heja dig och din rara lilla familj. Inte lätt att vara på sjukhus, men det blir bättre! Och skönt att kunna se ljuspunkter i tillvaron, som att gosa ner sig i sina egna lakan. Ta hand om er (och pip varandra i magen, då brukar det bli lite roligt mitt i allt).

Wallinskaya said...

Men åh vilken jobbig väntan att nu invänta svar, men det är ju skönt att hon tar det så bra och ändå stojar på. :)

ylva said...

Jag tänker på dig och din familj , särskilt på lilla pluttan:-)

metamorphosis said...

Hoppas så att ni kan få svar på vad det är som ställer till det för Astrid så att ni kan få hjälp att komma till rätta med det! <3

Önskar er en fin sommar, mitt i sjukdomen, och hoppas att ni får lite fina stunder med skratt och glass i sommarsolen! :)

Ulrika said...

Önskar Astrid bättring snart! Men härligt att läsa att hon, så snart hon piggnar på sig, röjer som om inget hänt! Kram!