Friday, August 8, 2014

Öland

I förrgår åkte vi till Öland, vilket tar ungefär 1,5 timme från pappas stuga. Först visade sig Öland inte direkt från sin bästa sida... två loppisar vi åkte till var stängda, trots att det stått att de skulle vara öppna. Och när vi skulle äta på ett matställe vi fått rekommenderat var vi där för tidigt (småbarnsföräldrar som vi ju är) eftersom de öppnade 12. Och sen började det duggregna. Läget var ej på topp med andra ord. 

Men snart blev det bättre! Vi åkte till Himmelsberga, ett friluftsmuseum med vackra byggnader och omgivningar. Och ett trevligt fik, så att vi fick någonting i magen (då känns det mesta bättre). 

Inne i husen var det fantastiskt fina tapeter och lapptäcken överallt. 

Många hus på Öland var målade i de här färgerna, rött med blå dörr. Otroligt vackert tycker jag! Tänk att få inta sitt morgonkaffe sittandes på en sånhär stentrapp! Vi bestämde oss faktiskt för att nästa/nästnästa år hyr vi oss en liten stuga en vecka på Öland. Kanske inte med just en sånhär stentrapp, men man kan ju drömma!

En liten sväng till Alvaret ville vi också. Vi åkte till Möckelmossen, men det hade regnat så mycket så vi kom aldrig särskilt långt ut. Vackert som tusan var det ändå! Och Astrid tyckte det var hur kul som helst att springa omkring mellan Ölandstokarna. 

Astrid passade på att plaska lite.

Och inget besök på Öland utan att åka till Karin Öberg och Kalinka! Efter lite missförstånd med när vi skulle komma så mötte Karin upp oss. Och vilken fantastiskt trevlig människa! Jag vill typ bara sticka i hennes garn framöver bara för att hon är så trevlig. Att garnet dessutom är både tillverkat och färgat i Sverige är ju verkligen jättebra. 

Här leker Karin Öberg med Astrid framför garnerna. Och jag köpte garn förstås, ett superhärligt turkosblått lingarn som nog ska bli en Daffodil av Helga Isager. Bild kommer!

Och sen, då åkte vi hem till den här garnälskande mopsen! Känd från Instagram och Stickpodden :)

Vi var hemma hos Elin förstås! Så roligt att träffa internetkompisar i verkliga livet, tack Karin och Elin för en jättetrevlig kväll! 

3 comments:

Wallinskaya said...

Åh, Öland är så himla vackert. Fina bilder du tagit där.

Karin Eklund said...

Nä, ni var hemma hos Elin ;)

Clara said...

Haha, ja Elin var vi ju hos!