Wednesday, August 20, 2014

Stash-o-meter

Tidigare har jag aldrig förstått grejen med en Stash-o-meter, men det var när jag köpte ungefär lika mycket garn som jag faktiskt stickade av. Det senaste året har jag dock köpt mycket mer än vad jag hunnit sticka, dels för att vi haft bättre ekonomi, lite (eller mycket) för att jag tröstköpt grejer när jag varit nere och så lite för att jag inte hunnit sticka lika mycket med en bäbis som innan bäbis.

Så, från och med nu blir det en Stash-o-meter. Där är tanken att jag ska hålla koll på in och ut i antal meter garn, och målet är att varje månad ska det vara mer ut än in. Jag gör det i Excel, lättast att ett program räknar ut det åt en. Någon som har tips på något annat program? Annars kanske jag ber Andreas att koda en app åt mig :P

Men tomt vill jag aldrig ha i garnskåpet! Jag tycker verkligen om att ha en stash, men det är när stashen blir för stor som jag blir stressad. Det ska vara roligt att gå och klappa på garnerna!

7 comments:

Irene Lundell said...

Ravelry? Där verkar man kunna ladda ner det till Excel också. Men har aldrig provat. Kanske någon annan som har erfarenhet?

Clara said...

Men kan man verkligen ha en stash-o-meter där? Hittar inte var?

B said...

Nej, du kan inte ha stash-o-metern där men du kan ladda ner allt du har lagt in i stashen i ett excel dokument.
På stash-sidan under flikarna finns en liten excel-symbol - prova att klicka på den :-)

Irene Lundell said...

http://www.ravelry.com/wiki/pages/StashSection

Som sagt, jag har inte prövat själv. Men det ser ut som om det borde funka, att man kan se hur många meter garn man har in och ut.

AlpakkaAnna said...

Jag har räknat min stash i lite drygt ett år. Jag brukar spara ner stashen varje månad i excel och det har fungerat bra.

Jag låter mig också räkna med garn som jag skänker eller säljer. Det är ju ändå garn som försvinner från min stash.

Sen sammanställer jag det i en annan excel-flik.
Men visst vore det coolt med en app som läste ut hur mycket man stickat och köpt ifrån raverly. En sån skulle jag kunna lägga pengar på.

Manduzana stickar said...

Men alltså, om han kodar en app åt dig vill ju vi andra också ha ;)

Ida said...

Ge mig appen säger jag! ;)