Sunday, October 12, 2014

Slanted Sleeven och Nerifrån

I fredags trotsade jag och min vän Elin regnet och gick ut och fotade ändå. Är ett fototillfälle bestämt så är det! Men lite blöta blev vi, syns bland annat på håret... 

Jag har stickat en tredje Slanted Sleeven, och precis som min första är den stickad i Wollmeise DK. Jag gillar verkligen det garnet, men eftersom jag nyligen läst på en himla massa om superwashbehandling är jag tveksam till om jag kommer köpa det igen. Ska skriva ett blogginlägg om det snart. Färgen på detta garnet heter Maus Jung, och jag tror att det blir en perfekt grå baskofta. 

Men mönstret gillar jag verkligen! Särskilt den här axeln, som ger så himla bra passform. 

Och så gillar jag detaljen med ribbstickningen i ryggen. 

Sjalen som också syns på översta bilden heter Nerifrån och är en sån där perfekt liten rätstickad sjal som inte ser mycket ut för världen men som inte går att klara sig utan. Färgen är perfekt röd och passar till allt i min garderob. Garnet är Onion tussah silke och färgen tror jag heter 220. Exakt två nystan gick åt.

9 comments:

ylva said...

Himla fin kofta , gillar också att det är rubbat i ryggen . Håller också med om att superwash inte är så kul .....

Anonymous said...

Läser gärna på lite om superwash. Har köpt ullfrotteset till barnen och då är det mestadeles superwash som säljs för att det ska gå att tvätta i maskin, men vet att många undviker det så slkulle gärna läsa på lite om vi också borde det..

Clara said...

Ekomammaistan: ja, jag ska skriva ett inlägg om det! Men i korthet kan jag ju säga att superwashbehandling går till så att garnet först doppas i klor och sen i polyamid. Det går åt massa vatten, föroreningar kan släppas ut (beror lite på vart det görs hur hårda reglerna är) och så förlorar ullen sina naturligt goda egenskaper. BLÄ! Men det är verkligen jättesvårt att hitta köpe-ullkläder till barn som inte är superwashbehandlade.

Clara said...

Eller jättesvårt är det väl inte på nätet, mest i vanliga butiker det är svårt :)
Nöstebarn tror jag är icke-superwash? Du har säkert bättre koll än mig.

mila said...

What a beautiful cardigan...

Dödergök said...

Sjukt fint med koftan och sjalen måste titta närmare på det där koftmönstret, vill prova lite nya axlar/ärmar.

Syserine said...

Snygg kofta! Har stickat flera sådana sjaler, verkligen en toppen modell med sina förkortade varv. Kan annars tipsa om norska Nöstebarn, helt obehandlad ull till barn och vuxna i en mängd kvaliteter, slät trikå, frotté, fleece, underställ, linnen, mellanplagg, de har allt i underbar kvalité och härliga färger. Kostar! Och man behöver en tvättmaskin so m är riktigt skonsam på sitt 30 grader ulltvätt program.

Anonymous said...

Varför är inte super-wash bra? Skriv gärna ett inlägg om det!

Anonymous said...

Oj vilken fin kofta....skulle gärna sticka en sådan, men hur är storlekarna.... Har 42-44 men tycker det är svårt med att veta vilken man ska ta?