Sunday, November 30, 2014

En broderad väska

Senaste tiden har jag fastnat för yllebroderi, på något sätt är det mer avkopplande än stickningen. Broderiet kräver full uppmärksamhet hela tiden och det är skönt för hjärnan att få fokusera helhjärtat på något. Så jag har broderat en väska, bara öst på med grejer! 

Fåglar, blommor, knappar, prickar. Jag är ingen van brodös, så min upptäckt är att ju mer jag öser på desto mindre syns misstagen :P


På insidan broderade jag mina initialer och årtalet. Fodret är bara en stuvbit linnetyg jag hade liggande, och väskan är ihopsydd på enklast möjliga sett med vaxad lintråd. Handsytt alltihop, mest för att jag tycker det är roligare med handsömnad än att sy på maskin. Jag är supernöjd och den rymmer plånbok mobil och nycklar så tror absolut att den kommer bli använd!

Tuesday, November 25, 2014

Julgarn

Jag har färgat en del garn sista tiden, och nu har jag lagt upp lite härvor i min Etsy-shop! Här hittar ni den. 

Tuesday, November 11, 2014

Här var det ju tyst

Här blir det inte många ord skrivna märker jag. Upplever skillnaden mellan en depression och utmattning, när jag haft depressioner har det fortfarande varit kul att fotografera och blogga men just nu så finns inte orken till någonting alls. Fotografera stickade grejer kanske är kul, men att ens leta fram kameran är helt oöverstigligt.

Men jag stickar! Litegrann bara och ganska långsamt men ändå. Så någon gång i framtiden lär det komma en bildbomb med massor av färdigstickat :)

Kanske skriver jag lite om helgen snart också. Då var jag i Kalmar på en stickträff, men efter ett dygn blev det bara för mycket och jag fick sätta mig på ett tåg tillbaka till Göteborg istället. Har inte riktigt fattat än vad som ger energi och vad som inte funkar, och att hur trevliga vissa saker än är så går det bara inte.


Monday, November 3, 2014

Garnet ju!

Jag glömde skriva det igår, men garnet till feministvantarna har fantastiska Tant Kofta färgat till mig just för att jag ville ha knallrosa sockgarn att sticka dem i. Och jag fick såpass mycket över att jag tror att det räcker till feminist-sockar också, hurra!

Sunday, November 2, 2014

Feministvantar

Jag har haft nöjet att teststicka ett par vantar år Maria Lärkäng, och vilka vantar sen! Jag verkligen älskar dom! Har funderat ganska länge på att göra ett par vantar med feminist-tema, men nu behöver jag inte det, det ultimata mönstret är redan gjort. 

Mönstret Gudrun släpptes igår och hittas här på Ravelry.
Jag gjorde lite ändringar, tex stickade jag inte resår och spetsmudd utan gjorde en kortare variant med lettisk fläta. Kanske blev de i lite kortaste laget, nästa par får nog kanske lite resår eller något mer mönster längst ner. Jag tog bort 4m på varje vante också eftersom jag stickar så löst och inte orkade gå ner mer i stickstorlek, så nu passar de mina händer perfekt.

Tack också för alla fina stärkande ord i kommentarerna och för de fina mail jag fått! Som ni nog förstår så orkar jag inte riktigt svara på allt, men det värmer verkligen mitt hjärta.