Wednesday, February 25, 2015

Med pannan rakt ner i en vägbom

Stor dramatik! Igår ramlade Astrid ner från en stol med huvudet före och landade mycket olyckligt på sin tågbanas vägbom. Två jack i pannan blev resultatet och vi fick åka till akuten. Mindre än två veckor sedan vi var på akuten sist (då för ev. uttorkning pga magsjuka) och på Östra sjukhuset är vi ju för jämnan (1-2ggr i veckan för träff med logoped, läkare, rs-vaccin, ögon, öron, osv) så det känns ju lite som vårt andra hem. 

Det blödde massor så som sår i huvudet gör så Astrid fick ett fint bandage i väntan på läkaren. Sen rev hon halva väntrummet, snodde leksaker från de andra barnen, höll koll på vem som satt på vilken stol och underhöll i allmänhet med dans och sång. Alla sa hejdå när vi skulle gå... :D

Tack också för alla fina kommentarer om min sjukskrivning! Det värmer verkligen att veta att vi är flera som kämpar och ännu fler som är så förstående! 

9 comments:

Anonymous said...

Litet energiknippe...tur i oturen att skadan inte blev värre...men det blöder ju riktigt rejält. Men hon ser så himla söt ut även med bandage. Hoppas ni har haft en lugnare dag idag.Kitty

Anonymous said...

Men oj, din lilla familj testas verkligen just nu. Hoppas Astrid mår bra! Lycka till med dina egna mål för att må bättre!

Annie said...

Oj oj oj ni har det inte lätt just nu... Skickar styrkekramar!

Anonymous said...

Jag cyklade in i en vägbom en gång (var på väg till optikern).

Förlåt att jag fokuserar på fel sak, men jag tycker att det låter superspännande att som logoped arbeta med ett barn som just ska fylla två. Det har jag aldrig hört talas om förut. Hoppas det ger ett gott resultat! :)

Krya på er båda två! Ta hand om er själva och varandra! <3

Clara said...

Anonym: haha, förlåt att jag skrattar men roligt att du var på väg till optikern! Låter som att du behövde nya glasögon... :)

Logopeden övar inte så mycket tal som ätträning, de gör sådant också. Ser till att sväljteknik och tuggteknik och sådant fungerar (vilket det gör, tack och lov). Sen kan tal försenas när barn inte äter själva, men än så länge är det svårt att säga när hon är så liten.

Tyg och otyg said...

Vilken maximal otur att ramla just på den! Fast hon ser ut att vara vid gott mod ändå.
Vad bra att hon får ätträna, tycker logopeden! :)

Anonymous said...

En sån sötnos hon är!! Min dotter fick en lampa på kinden och gick inpackad i bandage. Så tråkigt att du är sjukskriven igen. Inga. L

Cecilia N said...

Jag tycker hon liknar Skrållan på Saltkråkan.

Söt busunge!

Läk väl, alla som är trasiga.

Ulrika said...

Lilla hjärtat! Hon har det mest vakna, intelligenta, filuriga uttryck av alla små jag sett, tror jag. :-)
Förstår att det är mycket Vilja i den fröken. ;)