Tuesday, June 9, 2015

Little wave

Andreas Little wave har varit klar ett bra tag nu, men det finn aldrig riktigt tid för mig att fotografera honom. Är vi ute är ju Astrid såklart med, och Astrid är aldrig någonsin still. Den här dagen var hennes farmor och farfar med så då fick vi fotat lite trots stark sol (det har ju annars inte varit ett problem denna våren). 

Jag är verkligen otroligt förtjust i det här mönstret. Det är välskrivet, lätt att följa och roligt att sticka och strukturen är precis lagom stor. Först trodde jag dock att den inte skulle synas alls, men det tar ett par repetitioner av mönstret innan det framträder helt tydligt. 

Den här axelkonstruktionen är verkligen smart! Saddle shoulders heter det väl på engelska, men vad är det svenska namnet?

Garnet är mohairtweed från Magasin Duett och jag gillar det verkligen. Ger skön struktur och känsla. Andreas gillar det också, och den här koftan var faktiskt en födelsedagspresent till honom. Han fick välja modell (med lite stickmönster-guidning av mig) färg och knappar och så stickade jag. Att överraskningssticka tröjor tycker jag är lite svårt, jag vill gärna att den som får tröjan kan prova flera gånger under tiden och vara med och tycka till om saker. Trist att sticka en hel tröja till någon och så var färgen lite fel eller halsen lite för snäv eller något annat.

3 comments:

Ullemor said...

Sadelaxel bara. Helt enkelt!

Eva said...

Den är verkligen snygg! Gillar Gudruns mönster!

Anonymous said...

Verkligen fin! /Annika