Monday, September 28, 2015

Yllemamelucker

Jag har länge tänkt att jag ska sticka mig ett par yllemamelucker men det har aldrig blivit av. Så istället köpte jag vit ulltrikå hos Myllumuuksut och så färgade jag den grön med samma färger jag använder till garn (som kommer från Zenit). Sen sydde jag mig ett par mamelucker/cykelbyxor. Inga mer frusna lår eller kall rumpa i vinter!

6 comments:

Anonymous said...

Åh jag är avis! Mamelucker har stått på min önskelista i år eftersom man alltid fryser under klänningen/kjolen. Men att sticka något som inte syns känns tråkigt och bylsigt. Du har nog funnit den bästa lösningen!

Lillstrumpan said...

Haha, klockren bild!

Fredrikapåvinden said...

Nä men va smart! Själv har jag tidigare sytt egna i olika bommulsvarianter och sytt dit en bredare spets längst ner. Fint och varmt. Jag har även ett mönster som jag länge tänkt sticka ett par bommulsmamelucker av men jag har liksom inte riktigt kommit igång förrän nu. Det går lite i perioder men nu blev jag sugen att sätta igång igen!

Ine said...

Så lurt! Jeg kjøpte meg ullmamelukker fra Janus i fjor (egentlig er det vel kanskje en truse, men jeg bruker den utenpå strømpebuksa). Det er utrolig hvor mye mindre man fryser! Perfekt når man helst går i kjole og skjørt :) Veldig fin farge på dine!

Anna said...

Fina! Vilken bra idé.
Minns dock min mamma som tvingade på syrran och mej fula mamelucker som skulle smusslas av och på när vi var finklädda och skulle gå och hälsa på bekanta.

Emilia said...

Ett alldeles utmärkt plagg!