Saturday, January 23, 2016

Broderad klänning

Det här är den andra Charlie klänningen jag syr till Astrid, den första var rutig. Om jag ska vara helt ärlig så är ju Astrid ett mycket större fan av trikåkläder, både klänningar och annat men det är så roligt att sy vävda klänningar till henne så jag kan inte låta bli. Tyget är överblivna rester från en klänning till mig så det kostar ju inget heller, blir det inte använd så har jag haft kul när jag gjorde den i alla fall. Och tyget är mjukt och skönt, Double Gauze som jag köpt via Etsy så det finns ändå en chans att den blir använd framåt sommaren. 

 När klänningen var klar så totalvägrade Astrid att ta på sig den. En helt enfärgad blå klänning liksom, hur tråkigt är inte det i hennes ögon? Så jag bestämde mig för att brodera lite runt halsen, inspirerad av Purl Sohos Embroidered Denim Jumper. Vaxad Lintråd och fritt broderi bara, så otroligt kul! Sen blev det lite broderier längst ner också, och faktiskt ville Astrid ta på sig klänningen sen. Nu vill jag brodera på precis ALLT!

Bak knäpps klänningen med en knapp. Det här är min favoritlösning på klänningar till både mig och Astrid. Dragkedja blir så kall mot ryggen och lite stel, en knapp är mycket bättre.

Precis som på Astrids förra Charlie har jag lagt till lite mer ärm för att skydda axlarna mot solen. Ärmdelen kommer från Geranium Dress.

5 comments:

Elisabet :) said...

Superfin klänning! Och härligt med en unge som vet vad hon vill!!

Trådanten said...

Men så fin klänning. Älskar broderiet! Blir också superpeppad att brodera på kläder.

Annika said...

Vilket supersött broderi! Nu vill jag också komma på vad jag skulle kunna brodera på.
Din blogg är nog den mest inspirerande av de bloggar jag läser. Det är många som gör fantastiskt fina saker, men du gör ofta alla möjliga saker som jag själv inte testat, och som du får att se så enkla och självklara ut.
Tack för det!

Annorlunda said...

Annorlunda

Glad kvinna på 45 år som bor i Kronobergs län. Bor i hop med min familj som jag älskar mycket. Familjen är mitt allt. Jag kommer berätta liter om mitt liv och visa bilder och jag gillar visa smycken och annat. Hoppas ni ska gillar mina inlägg. Ha en superbra i dag. Hallå följ mig så följer jag tillbaka. Vill alla titta in i min blogg. Jag är intressera av ridnining, stickning, utför, hundar, segling m.m.
Meila mig då: mia2@home.se
nouw.com/annorlundamamma
Här på bloggen kommer jag skriva om min vardag som mina förhinder, hur jag hanterar det och förhoppningsvis hur jag förbättras. Ingen vill vara sjuk eller fångad i sina egna tankar. Skämmas över ensamhet ? Jag skäms över att jag är ensam. Till vardags säger jag det inte till någon. Jag har ju familj så när människor frågar vad jag t ex har gjort i helgen så har jag alltid något att berätta. Men jag vet inte om de reflekterar över att jag aldrig berättar om att jag träffat andra människor. På facebook skriver alla om olika familjeträffar, fester och parmiddagar de varit på. Det gör aldrig jag. Värst är storhelger som midsommar och nyår. Då "ska" man ju gå på olika fester. I bland kan man fira med släkten men det är inte samma sak. Nyår har jag firat med bara min familj flera gånger. Det är inte lika festligt att bara vara 4. Särskilt efteråt när alla ska berätta hur kul de hade på sin stora fest. Då skäms jag. Förra nyår åkte vi bort till en större stad och firade på restaurang och så. Nästan bara för att kunna säga "vi åkte bort bara vi i familjen och hade det mysigt". Typ självvald ensamhet. Det är inte lika skamligt. Varför är det så ? Finns det fler som skäms ? Det är inget fel på mig. Det är bara omständigheterna som har skapat min ensamhet. Det finns heller inga naturliga mötesplatser längre. Så varför skäms man ? Det är fult att vara ensam eller ? Ensamhet ! Undrar i bland hur det kunde bli så här. Hur kunde jag bli så ensam. Jag flyttade till en ny stad, gifte mig och fick barn. Har alldrig haft vänner. I den nya staden hittade jag inga vänner. Hur går man vidare ? Man börjar tvivla på sig själv. Vad är det för fel på mig ? Jag är helt normal, hyfsat social, trevlig och ordnat liv. Alla andra är så upptagna. Varför finns det ingen i min stad som passar mig ? Att veta eller inte vet! Att veta hur hemskt det än är, är alltid bättre än att leva i ovisshet. I alla fall
nouw.com/annorlundamamma Kontakt: mia2@home.se

Lisabet said...

Hej! Förlåt men denna kommentar handlar inte om ditt inlägg.

Jag vill informera om att bloggen vars ägare kommenterat här ovan, ”annorlundamamma” är en ”falsk blogg”. Bloggaren kallas Mia och brukar benämnas Stalkers-Mia. 95% av materialet är skrivet av andra bloggare och ”annorlundamamma” publicerar det som sitt eget. Det här har hon gjort på blogg efter blogg som jag och en grupp individer fått nedlagda på grund av hennes stölder. Vill ni veta var hennes inlägg kommer ifrån, googla på en mening i texten så hittar ni originalet. Om ni vill hjälpa till, anmäl hennes stölder till info@nouw.com

Hon är inte heller en trevlig individ och när personer protesterar mot hennes beteende reagerar hon våldsamt och man får räkna med att bli överöst med hotfulla meddelanden. Hon har bland annat låtsats vara jag med namn mejl och bloggadress på bloggars kommentarsfält där hon skrivit otrevliga saker i mitt namn.

Bakom namnet Stalkers-Mia ligger mycket sanning. Hon har varit med i teveprogrammet ”Stalkers” på tv3, det kan ni se här: http://www.tv3play.se/program/stalkers/319837?autostart=true Där får man se hur hon fullkomligt förstör livet för en tidigare god vän.

Jag vill berätta det här för att det är orätt att hon ska få läsare och ännu värre beröm för inlägg hon stulit. Jag vill också varna för den här individen och hennes beteende i kontakt med andra på internet.