Wednesday, May 11, 2016

Jättetråkiga filten

 Den jättetråkiga filten jag skrev om häromdagen är den här filten. För fyra år sen tyckte jag att det var en bra idé att börja på en mormorsrutefilt och virkade en miljard små cirklar. Sen satte jag ihop två rader och tröttnade. Nu fyra år senare har jag noll stickinspiration så jag plockade fram filten för att kanske faktiskt göra klart den, alternativt komma en bit på vägen innan jag lägger undan den i fyra år till. Vi får se, det beror på när jag återfår suget efter att lägga upp något nytt.

Den blir i alla fall väldigt fin. Mönstret till rutorna heter Flowers in the snow och garnet är mängder av olika sorters men mest Kampes tvåtrådiga. Än så länge har jag gjort 7 rader med 15 rutor i varje, återstår ca 10 rader. Trååååååkigt.

6 comments:

Huldr said...

Det blir i alle fall et vakkert teppe, herlige farger, selv om det er kjedelig med sammenhekling. Vi har teppealong akkurat nå i Anonyme Garnoholikere på Ravelry (det er bare å slenge seg med om du vil!). Jeg hekler primulateppet til Arne & Carlos, og det er helt uten montering, man bare hekler sammen blomstene underveis. Det er utrolig morsomt å hekle!

Ullemor said...

Men den blir väldigt fin!!

Anonymous said...

Tråkigt ja, men vilka herliga färger !

Stå på, så bliver det ett fint teppe.

Hanna said...

Jag håller med de andra, den må vara tråkig att virka men fin blir den. Brukar man inte säga (åt barn:)) att det är bra att ha tråkigt ibland, då väcks kreativiteten.

Maja said...

Teppet blir kjempefint, du får bare stå på! Men jeg vet hvordan du har det, bruker uendelig lang tid på å montere sammen lappene til teppet Vivid blanket. En gang blir det ferdig, og da blir det bra:)

Anonymous said...

Jätte fint :) Jag önskar att jag kunde virka och göra sådan filt :) Gör den färdigt!