Saturday, May 21, 2016

Snickarklänning

Häromveckan fick jag ett stort sug efter en snickarklänning (eller vad det nu heter), mest för att min kompis Karin pratat mycket om att hon ville sy en. Och eftersom jag ibland är rätt impulsstyrd (hej adhd) så sydde jag mig en sån. Och det är jag glad över för jag är supernöjd med den! 

Mönstret är delvis egengjort, kjolen är en a-linjekjol som jag gjort mönstret till själv (med hjälp av Karin och en mönsterbok). Överdelen är från mönstret Turia Dungarees från Pauline Alice. Jag kan egentligen inte alls rekommendera mönstret, det förvirrade mig mer än vad jag hade hjälp av det ibland, men det var ändå skönt att ha någon slags form att gå efter. 

Baksidans fickor är MYCKET större än de fickorna som kom med mönstret. Vem vill ha pyttesmå bakfickor? Inte jag i alla fall. Som ni ser ligger inte baksidan helt slätt mot kroppen, varför vet jag inte men det stör mig inte supermycket. Fast lite stör det mig. 

Jag är nöjd! Den är bekväm med stora fickor = perfekt för lekplatshäng och annat i sommar. Och den var jätterolig att sy. Gula stickningar på blått jeanstyg är verkligen oerhört tillfredsställande sömnad.

Jeanstyget kommer förresten från Jonic, om någon annan letar jeanstyg (jag är ej sponsrad). J163 heter det och har lite stretch i sig.

12 comments:

Frau Jule said...

så fint det är!
hälsningar,
jule*

Handgjort av Vera said...

Jättesöt!

Helga said...

När jag gick i lågstadiet var snickarbyxor mitt absoluta favoritplagg, hade det på mig jääääämt :P En snickarklänning hade ju inte varit fel nu, som en liten uppgradering och påminnelse om den tiden :)

Annika said...

Fantastiskt fint på dig! Kanonkombination med den randiga t-shirten.

Memmel said...

Fin, och vilken frän och 5härlig modell du skapat!
Jag tror du får den att sitta bättre bak om du sprättar loss banden och fäster dem lite utåtvinklat istället för rakt upp. Testa att nåla ett snett veck på banden precis där de fäster i bakstycket så ser du om det funkar. Svårt att förklara, hoppas du förstår.
Annars får du passa på att öva på att det duger ändå, säkert inte många andra som ser det. Men jag förstår att det stör dej lite, jag skulle känna likadant.

Anonymous said...

Så schysst! Sommarfräscht med randig tröja, säkert lika snygg med knäppt kofta till i höst! Gratulerar Clara!
/Carin

Halmoxen said...

Den är ju fantastiskt fin och ser ut att passa dig alldeles utmärkt. Jag kan gott förstå att du är nöjd; det skall du verkligen vara.

med nål och tråd said...

Riktigt shysst och proffsigt! Jag gillar också att sy de gula sömmarna på jeans för det ger så mycket mer. Jag håller verkligen med om de löjligt små fickorna på Yuria-byxmönstret. Det var det första jag tänkte på också

KLG said...

Thank you for sharing in this article
I can learn a lot and could also be a reference
I hope to read the next your article updates

[-] KLG

ylva said...

Så himla fint på dig , jag skulle inte känna mig så där fin , men jag minns med glädje min snickarkjol på 70-talet som mamma sydde till mig och min syster.

Therese said...

Så himla fin! Måste bara fråga om tröjan, vilket mönster är det? Så himla fin ringning på den :)

Clara said...

Therese: Tack! Ursprungsmönstret är Simone från Sy! av Jenny Hellström, men jag har ändrat en massa så kan inte minnas om jag ändrat ringningen eller inte. Men det är ett väldigt bra mönster att utgå från för t-shirt, boken finns att låna på bibblan!