Wednesday, June 15, 2016

Driftless cardigan

En stor fördel med att jag lärt mig sy är att jag nu kan sy tunna koftor! I min garderob fattas det verkligen inte varma (stickade) koftor men tunna svalare sommarkoftor är definitivt en brist. Så när jag såg det här mönstret hos Grainline Studios ville jag sy den direkt. 

Det är en perfekt "hasa omkring i hemma men fortfarande känna sig snygg" kofta. Och funkar ju såklart jättebra ute bland folk också, dock befinner jag mig sällan ute bland folk, sjukskriven som jag är just nu, så jag använder den mest hemma. Jag har sytt strl 12 rakt av, utan mer modifikationer än att jag kortat av ärmarna till rätt längd.  

Det svåraste med tunna koftor tycker jag har varit att hitta ett bra tyg. Det där klassiska tunna kofttyget finns ju inte att köpa någonstans? Och om det finns är det alldeles för mycket polyester i det för min smak. Jag valde viskostrikå till den här och det funkar fint, men jag skulle vilja hitta ett klassiskt tunnstickat kofttyg. Får fortsätta leta helt enkelt.

3 comments:

Hanna said...

Kolla denna firma http://en.nosh.fi, en finländsk firma som säljer olika trikåtyger gjorda på ekologisk bommull. De har fina mönster. Jag har ännu inte själv köpt något därifrån men inom snar framtid gör jag de:-)

Sara said...

Vad härlig den ser ut. Har själv varit sugen på att sy en kofta i viskostrikå. Har annars stickat svala koftor i ett garn i en mix av viskos, lin och bomull. Säljs under olika namn och märke. Sandnes garn har ett som heter Line, ett annat namn är Cecilia. Blir inte så tunt,men inte heller så varmt. Skönt att bära och jag har tyckt om att sticka i det.

Tyg och otyg said...

Tunt sweatshirttyg borde ju kunna funka att sy den i, men du kanske vill ha något ännu lättare tyg.