Sunday, June 5, 2016

Jeansshorts

Förra året sydde jag ett par Thurlow shorts i ett tunt linnetyg och de var mina bästa shorts hela den sommaren. Efter att jag sytt min snickarkjol hade jag så mycket jeanstyg över att det räckte till ett par shorts (är osäker på hur mycket jag hade, men ca en meter tror jag). Jeanstyget är alltså samma som till klänningen, J163 från Jonic. Lite stretch i för att de ska vara bekväma. 

Jag sydde storlek 8 (tycker storlekarna är hyffsat stora, de är gjorda för folk med höfter) och ändrade inte särskilt mycket. I ett av slutstegen anpassas shortsen baktill efter ens egen kropp, superbra för att verkligen få ett par shorts som passar. Jag gillar att de är vida i benen men nästa gång jag syr ett par så ska jag nog ta in dem litegrann ändå, de är lite väl vida just nu. 

Jag ändrade bakfickorna till "vanliga" bakfickor istället för passpoallfickor som mönstret anger. På det här sättet ser de ut lite mer som jeansshorts tycker jag. 

 Och såhär ser de ut när jag lyfter upp linnet. Glömde dock ta kort på fickorna och linningens foder, det är superfint liberttyg. 

Jag skrev ju häromdagen att jag vill ha sköna kläder som går att röra sig i, och jag menar det verkligen! När Andreas fotat klart shortsen åt mig bad jag honom ta kort på mina försök att göra Tittibhasana. Jag kan inte riktigt göra den korrekt än men är så jäkla stolt över att jag har tillräckligt med styrka i armar och ben för att kunna försöka och komma en bit på vägen. Vigheten fick jag gratis vid födseln, jag så jag är mycket mer stolt över styrkan :).

2 comments:

Johanna Backman said...

Superfina!! Jag är nog en strl 22-24 och såg att mönstret bara fanns till 16 tror du det är svårt att räkna om och förstora?

Clara said...

Åh jag vet inte alls faktiskt, det beror nog helt på hur van du är vid att räkna om mönster. Kanske har någon annan gjort det? Googla och se om du hittar någon hjälp på internet!