Friday, July 1, 2016

Planerad stickning och sömnad


Jag är med i en grupp på Facebook som heter Sy garderoben - med en plan, en rätt liten sömnadsgrupp som går ut på att fyra gånger om året göra en sömnadsplanering på 6 plagg inför nästa säsong. Det här var min plan inför sommaren, och den här gången sydde jag faktiskt alla plaggen. Eller alla utom baddräkten, den är tyvärr fortfarande för liten trots omsömnaden.  

 Såhär såg min "redovisning" ut. Det låter så hårt med redovisning, men man måste såklart inte sy allt i sin plan (och själva planerna behöver absolut inte vara ambitiöst nedtecknade, streckfigurer räcker. Själv har jag haft teckning som hobby så jag gillar att teckna mina planer). Framförallt går gruppen ut på att sy plagg som passar in i ens garderob och som används, ofta med lite minimalistiskt tänk. Helt klart en av mina favoritgrupper, och jag rekommenderar den till de som gillar det här tänket. Själv vill jag framförallt lära mig att lägga ner tid på varje plagg och sy dem med omsorg om detaljerna så att de blir fina och håller länge.
Jag har alltid gillat att göra planer för vad jag vill göra, jag är den typen av person som älskar listor. Så jag har gjort en liten planering inför vad jag vill sticka i sommar och höst också. Vissa av de här sakerna sitter redan på stickorna, andra har jag precis köpt garn till.  Allra mest peppad är jag på min Fåvang som jag precis börjat på ärmarna på. Den blir så fin!

5 comments:

Emelie said...

Gott jobbat! Och supersnygga plagg! Jag är lite nyfiken på ditt tecknande, hur du går tillväga, utrustning o.s.v. Tycker själv om att teckna, men blir aldrig nöjd. Jag har svårt för att göra det liksom "enkelt" Jag vill hela tiden göra det verklighetstroget. Har svårt att "släppa" på proportioner. Förstår du hur jag menar?!?
Ha det bra!

Anonymous said...

Verkar smart att planera sin garderob på det sättet. Själv tycks jag vara off-season med mina plagg för det mesta - speciellt de stickade blir liksom inte färdiga rätt årstid ;).

Helga said...

Asså så snyggt! Tycker typ bilderna var lika snygga som plaggen :D

Nyster said...

Superfina skisser! Inspirerande att se. Förlåt en säkert dum fråga, men hur har du gjort för att föra in dem i datorn, skannat?

Clara said...

Emelie och Nyster: Tack! Jag skissar först på vanligt skisspapper och fotar sen av det, mest för att jag inte har någon scanner :). Sen frilägger jag i photoshop, då kan jag lägga till och plocka bort i mina planer allteftersom jag planerar om eller stickar/syr klart.

Själva tecknandet gör jag på frihand, det blir nog inte alltid proportioneligt men det gör mig inte så mycket. Och många års tecknande (bild & form gymnasium och lite konstskola efter) tror jag gör att jag får till hyfsade proportioner. Annars tipsar jag om att skissa med tecknade kroppar som mall! Det har jag testat lite, då har jag använt den här sidan: https://tracingrealbodymodels.org/