Tuesday, August 16, 2016

Fotoställen i Göteborg

Jag längtar efter att fotografera mera och tänkte höra om någon av er har tips på fina ställen i Göteborgstrakten? I nio fall av tio går jag bara till de närmsta parkerna vid oss (Ramberget och Flunsåsparken, där är nog 90% av mina utomhusbilder på stickat och sytt tagna) men jag skulle vilja vidga mina vyer lite. Pga min utmattning har jag inte tagit mig så långt hemifrån senaste året men långsamt känner jag mig stark nog att göra det igen. Och då skulle ju fotoutflykter vara bra!

Några av mina ställen som jag kan tipsa om i Göteborg är:
Parken vid Ramberget. Det finns vackra bokträd här också som ger bra ljus vid starkt solsken och skyddar mot duggregn om det regnar. 

Palmhuset i Trädgårdsföreningen. Extra bra på vintern om en vill fota tunnare plagg i ljusa miljöer utan att frysa sig halvt fördärvad. Den här bilden har Malin Karlsson tagit. 

Det något diffusa "vart som helst vid havet". Just här råkar vara i Sillvik. 

Stora Amundön som har helt fantastisk natur, alla vackra träd! Jag har fortfarande inte fotat stickat här men längtar efter det. 

Stora Holm är bra om familjen tex vill fika (det finns ett café där, och ställen att leka på för barn mm) och inte har fokuset inne på att ta kort :).

Nääs, där som Slöjd och byggnadsvård ligger. Det finns både fina hus som kan fungera att fota mot (har inte testat), och massa vacker natur med stora fina träd. Bonus för att där finns fik till medföljande familjemedlemmar och en jättefin slöjdbutik. Måste verkligen åka hit snart igen.

Sen har jag en lista på ställen som jag tänker är fina men dit jag inte tagit mig än (för att fotogafera alltså, jag har ju besökt dem).
  • Frihamnen, tänker att det finns en del urbana miljöer där?
  • Gatenhielmska reservatet i Majorna
  • Naturhistoriska museet, inte bara för de rätt läskiga djuren utan för att husets interiör är fantastiskt 
  • Kronhusbodarna
  • Röda Sten (klassiskt fotoställe!) med omgivning runt klippan och kapellet
  • Uppe under taket vid Konstmuseet (utomhus alltså)
  • Botaniska trädgården, alltid fint liksom
  • Skaterampen i Actionparken bakom Bergakungen
  • Äskhults by
Har ni tips på fler ställen? Jag har bott i Göteborg sen jag var åtta och känner till stan rätt bra, men letar efter de där guldkornen! 

10 comments:

Linnéa said...

Om du vill besöka fler fina skogsområden finns ju Rudalen, Sisjön och Oxsjön. Sen är ju området kring Haga också väldigt fint. Men det är ju ofta ganska mycket folk där, så vill man undvika folket kan det vara bra att vara där tidigt innan butikerna öppnar. Då burkar det vara lite mer folktomt :)

Gunilla said...

Jag bor i nordost och tycker att Vättlefjälls naturreservat är fantastiskt! Skog, små skogstjärnar, blåbär... och paddling, om man så önskar. Buss 76 till Rannebergen centrum, sedan rakt ut i skogen! Bra promenad för vuxna är runt Stentjärn, barn kan nog tycka att det räcker att gå kanske runt Mölnesjön. Sedan äta på Shwarma house i Angered centrum.

Anonymous said...

Jonsered är också väldigt vackert. Natur och gamla industrilokaler. Dessutom ligger det en herrgård där. Inga.

Anonymous said...

Jonsered är också väldigt vackert. Natur och gamla industrilokaler. Dessutom ligger det en herrgård där. Inga.

Anonymous said...

Jonsered är också väldigt vackert. Natur och gamla industrilokaler. Dessutom ligger det en herrgård där. Inga.

Anonymous said...

Jonsered är också väldigt vackert. Natur och gamla industrilokaler. Dessutom ligger det en herrgård där. Inga.

Anonymous said...

Min mobil fick ett litet spel. Sorry. Inga

Emilia said...

Gunnebo är faktiskt helt fantastiskt. Slottet, trädgårdarna, odlingarna, parken, naturreservatet runt omkring, djuren, restaurangen... Helt ljuvligt ställe. Massor att titta på men ändå djupt rofyllt. Jag la upp lite bilder därifrån i IG häromveckan - kolla om du vill!

Anonymous said...

Kanske uppe vid vattentornet på Södra guldheden?
Hummerviken på Öckerö brukade också vara ett utfyktsmål då vi bodde i Gbg.
Orkar ni åka en bit så är Marstrandsön fantastisk när säsongen är över. /Teresa

Anonymous said...

Hisingsparken med Slätta Damm och den långa bron över Gunnestorps Mosse (dimmiga morgnar är förstås finast, jämte frostdagar då isen lagt sej...). Den magiska ursumpskogen Rya Skog vid Älvsborgsbrons fäste, och Färjenäs-byn på vägen dit för stans finaste hus och bodar (med chans att träffa snällt konstnärsfolk). Ringön vid Claessons Trätjära, där det finns en fin liten lummig hamn och roliga väggmålningar (plus att en kan köpa vettig målarfärg och andra rädda-loppis-fynden-grejer). Svarte Mosse i Biskopsgården och Sjumilaskogen där intill, för en längre promenad, om du orkar (spårvagnen går ju bra dit i alla fall).