Friday, September 9, 2016

Nödvändig utrustning

Det är någon slags instagramutmaning nu som heter SewPhotoHop, och jag har inte riktigt fattat vad den går ut på så jag ska inte skriva mer om den nu. Men häromdagen så fylldes mitt instagramflöde av bilder på olika personers sy och stickprylar. "Essential kit" kallades det i utmaningen, så nödvändig utrustning kanske det blir på svenska? Jag blev i alla fall sugen på att gå igenom min nödvändiga utrustning jag alltid har liggande nära till hands i stickhörnan. Och jag hoppas att fler kan visa sin nödvändiga utrustning, jag älskar att se vad andra har!  

Allting förvaras i den lilla börsen med rosor som jag köpt för ett bra tag sen från ByFlorin. I den ligger:

  • måttband
  • ett litet nystan lintråd
  • nål och tråd
  • en liten vass sax
  • washitejp 
  • en virknål
  • en penna
  • en liten låda som innehåller alla smågrejer såsom stickmarkörer, grova nålar, ändstoppar till chiaogoo, säkerhetsnålar och tydligen också en knapp (vet inte varför den ligger kvar där). 
Den blå smarta lådan har jag köpt från en engelsk shop jag glömt namnet på, men jag vet att det finns liknande på Etsy och i andra nätbutiker. Använd sökorden "The perfect notion case" eller "nancy's knit knacks" för att hitta. Den är ju inte alls lika snygg som de gamla plåtaskar jag använde innan, men jag älskar hur organiserad den är så jag kan bara inte gå tillbaka till de gamla albylaskarna. Tyvärr måste jag säga :). 

6 comments:

Julia said...

Å, jag gjorde en sån här på min pysselblogg för ett gäng år sen - kanske skulle göra en ny!

Ewa med bloggen tygochgarn said...

Den där lilla asken gillade jag!

Tyg och otyg said...

Vad använder du lintråden till?

Clara said...

Tyg och otyg:
Den använder jag till att tex sätta av maskor för tummen på vantar och såna saker. Det är inte alltid lintråd, men ser alltid till att ha ett litet nystan av något som glider bra i min stickväska!

Linnéa said...

Det är så intressant att se vad andra har i sina first aid kits för sömnad/stickning :) Men vad har du tejpen till?

Tyg och otyg said...

Aha! Det var det jag tänkte. :)