Monday, September 12, 2016

På stickorna just nu

 Mitt sticksug är tillbaka! Varje år är det likadant, noll sugen på att sticka under sommaren (jag gör det ändå för händerna behöver sysselsättas, men jag stickar mycket mindre) och sen BAM kommer hösten och ett rejält sticksug. Det här är vad jag har på stickorna just nu:


Har haft ett sug efter selbuvantar ett bra tag så häromdagen la jag upp ett par. Klassiskt är ju så fint! Står i kö på biblioteket på den nya boken om Selbuvotter och ser fram emot att läsa mer om den här typen av vante. 

 En enkel cowl är perfekt stickning i dialogerna i tv-spel. Jag har nästan alltid en tv-spels stickning på gång. 
Nästa tröja till Andreas blir en klassisk fiskartröja (som jag tycker att de här tröjorna heter) eller en Islender som de tydligen kallas i Norge.

 Ett par ClaraSofia Saltflinga från #tantulltussockar, jag har ju skrivit tidigare att jag fick ett garnkit av Tant Kofta. 

Och så den här mössan som har superlång ribb (tråkigt) men sen kommer det roliga flätor. Mönstret heter Skiff och kommer från Brooklyn tweed. 

Det är faktiskt allt som sitter på mina stickor just nu, men jösses vilket sticksug jag har! Vill lägga upp massor med mer grejer. Först på kö står en Docklight i SilkeTweed från Magasin Duett, det garnet har väl knappast undgått någon. Och så har jag några ljuvliga grå härvor från Dandelion Yarns som skriker om att bli en kofta. Hm, måste nog ägna lite mer tid åt att surfa på ravelry nu :P

6 comments:

Annie said...

Mitt handarbete brukar också vara säsongsbetonat:) På sommaren blir det mycket virkning och på vintern blir det stickning och korsstygn. Jag tror att en del av det beror på att jag blir så varm om händerna på sommaren och då är det bara svalt bomullsgarn som fungerar att arbeta med...
Visst är det härligt när hjärnan sprakar av handarbetslust...man vill ha dubbelt så många timmar på dygnet så att man hinner med allt!

Handgjort av Vera said...

Åh så mycket fina färger, det kommer bli jättefint alltihop :).

Anonymous said...

Such pretty knitting! I too don't have much urge to knit when it's still nice outside and here in California it is still very warm, alas.

I love those #tantulltussockar socks and your namesake color is lovely. Will have to find a way to get the book when it's translated into English...gorgeous!

(Sorry for the English, I read your blog via google translate.)

Julia said...

Den där blå cowlen... DROOOOL.

Marit said...

Hej!

Jag är nyfiken på vilket garn och mönster du använder till cowlen?!

anneliten said...

Jag har tre stickningar på gång samtidigt - det är jättemycket för mig... Vilka fina sockor! Sugen på att göra något tantulltussigt...