Sunday, October 16, 2016

Migration Cardigan

 Lagom till att hösten är här på riktigt (hurra tycker jag som älskar hösten) så blev en jättegosig kofta klar. En flätstickad goströja är väl ett måste för en stickare? 

Mönstret är Migration Cardigan och jag är jättenöjd. Bra mönster som var lätt att följa och flätmönstret var väldigt enkelt att memorera. 

Enligt mönstret ska den stickas med väldigt mycket "positive ease" (vad är svenska motsvarigheten? rörelsefrihet?) men jag tänkte att den i så fall skulle bli vääääldigt mycket för stor så jag valde min vanliga storlek utifrån min byststorlek. Jag har dock stor byst så när jag väljer storlek utifrån bystmått så blir de alltid lite stor i axlar och så ändå.

 Garnet är Cascade 220 Wool som jag hört mycket gott om. Det känns ungefär som Peruvian Highland wool och har exakt samma meter per 100g, men efter vad jag hört så ska det vara mer slittåligt och noppa mindre.

 Perfekt kofta nu i höst! 

Den här koftan är faktiskt monterad, alltså stickad i delar och sen ihopsydd. Faktiskt så var jag inte minsta avskräckt av det den här gången, det som jag tidigare avskytt! Och det gick bra att sy ihop den och känns bra nu också. Har som teori att det känns mindre läskigt eftersom jag numera syr mycket och alltså är van att sy i ärmar och sånt som förr kändes krångligt och svårt.

Tack till Katarina som tagit bilderna (som jag sen redigerat i photoshop som vanligt).

7 comments:

Anonymous said...

Så himla fin kofta!

Britta said...

Vilken fantastisk kofta, blir väldigt inspirerad att göra en till mig! Men blir också nyfiken på klänningen, om du har sytt den själv vad är det för mönster?

Tyg och otyg said...

Den ser jättehärlig ut! Vad är det för knappar, är det läder? Tycker sådana bruna skinnknappar är så snyggt just till grått flätstickat.
Rörelsevidd, skulle jag nog kalla positive ease på svenska, förresten.

Veronica Olsson said...

Så snygg!!

Linnéa said...

Vilken fantastiskt fin kofta! Ser verkligen ut som den perfekta höstkoftan :)

Lisbeth, strikkemasker said...

Kjempefin jakke! Flott arbeide!

fale artut said...

Mycket fin kofta med Dig i!