Friday, November 18, 2016

Kalasfin och bekväm

Astrid har börjat älska klänningar och strumpbyxor och det är det enda hon vill ha på sig numera. Klänningar förstår jag verkligen, det är ju världens bekvämaste plagg, men hur hon kan välja strumpbyxor framför tex leggings eller mjukisbrallor förstår jag inte. Gissar att det är kompisarna på förskolan som påverkat. Nåväl, allt som gör att hon faktiskt går med på att klä på sig på morgonen är välkommet! 

Jag tycker att nr1 när det gäller barnkläder är bekvämlighet. Så när Astrid vill ha klänningar är det bekväma klänningar som inte hindrar lek och rörelse som gäller. Den här klänningen från boken Sy barnens första garderob är en jättebra sån bekväm klänning. Kalasfin heter den. Jag förlängde överdelen några cm och drog av lika många från kjolen, annars gjorde jag precis enligt mönster. Den här kommer det nog bli fler av! Tyget är borstad twill från Stoff och stil som jag köpte på rea för ett tag sen, perfekt till en lite varmare höstklänning.

3 comments:

anneliten said...

Jag älskar strumpbyxor! Och Astrids par är ju jättesnygga! Liksom klänningen. Smart med dragkedjan utanpå - ingen risk för irriterande kand då gissar jag.

Handgjort av Vera said...

Dottern är precis likadan Fast helst skulle hon ju gå i nattlinne till dagis ;). Men om man nu måste ta på sig kläder är strumpbyxor och klänning bäst. Jättefin klänning!

Unknown said...

Fin klänning! Jag har en fråga också, vad använder du för symaskin? Gillar du den? Går och funderar på att köpa en...