Saturday, February 11, 2017

Långa flätor

Det händer inte så mycket här på bloggen just nu, jag har helt enkelt inte orkat plocka fram kameran för att fota det jag gjort. Men jag vet att ni vet hur jag mår och att ni förstår! Och stickar och syr gör jag förstås, tex har jag stickat den här mössan med flätor till Astrid. Egentligen ville hon inte att jag skulle ta kort på den så jag fick ta några snabba mobilfoton bara. 

Filmen Frost är en stor favorit här hemma (precis som hos alla barn i den åldern) och i den har både Anna och Elsa långa flätor. Så när jag fick se min kompis Katarinas stickade mössa med flätor så visste jag direkt att jag måste sticka en sån till Astrid. Perfekt till barnet som avskyr allt vad borstar heter och alltså jämt får så mycket tovor i håret att vi måste klippa det (jo vi har både balsamspray och tangle teezer, hjälper men inte tillräckligt). 

Konstruktionen är enkel, först stickade jag 6 stycken i-cords på 30cm som jag sen infogade i resåren. Stickade mössan på frihand och avslutade med att fläta flätorna och sy ihop dem längst ner. Astrid älskar mössan och har haft den på sig nästan varje dag de senaste två veckorna. Bra betyg!

Garnet är rosy green wool big som jag färgat själv, lite mindre än en härva gick det åt.

Och om ni undrar över nedre bilden så är det Astrid som blivit mutad för att över huvud taget gå ut förra söndagen, vi ville verkligen gå en promenad och det gick hon bara med på om hon fick sitta i vagnen med filt över sig och ha surfplattan att spela på... Hon är helt klart den bästa i familjen på att förhandla!

No comments: