Thursday, June 8, 2017

Grå botten svarta prickar

 Jag fortsätter sy, inte för att jag behöver mer kläder men det är som terapi för mig. Det här är igen min vanliga klänning med överdel från Zippy top (men utan dragkedja) och kjol från Factory dress. Dock så omgjord med olika justeringar att väldigt lite av ursprungsmönstret finns kvar.

Tyget är Double Gauze från Miss Matatabi men prickarna har jag tryckt dit själv. Vanlig textilfärg och mall bara. Först när jag gjorde prickarna kändes det såååå dåligt och fult men jag hade ändå en känsla av att det kunde bli bra. Och väl sydd som klänning är jag riktigt nöjd med prickarna!

Jag sydde hällor för att kunna ha skärp till men glömde förstås ta med skärp när vi skulle fota. Tack Katarina för hjälp med bilderna!

Sneda fickor i sidorna har blivit mina favoritfickor.

Annars har jag sånt sug efter att sy något NYTT. Ett mönster jag inte sytt förut, något lite utmanande och rolig. Inte för att jag behöver, men jag villhöver! Doris Dress och Tea house dress spanar jag på, någon av dem lär det bli. Eller båda :). Lyssna på ljudböcker och sy är min absolut bästa sysselsättning just nu.

7 comments:

Agata said...

Men jäsiken, vilken snygg! Du inspirerar hela tiden! Nu vill jag också lyssna på ljudbok och sy sy sy. Brukar dock inte komma längre än till att klippa ut tygdelar alternativt laga trasiga barnkläder. :-/

Marjo / Väärät värit said...

Vilken fin klänning! :)
Tycker också mycket on hela bloggen.

Tyg och otyg said...

Tea house dress har jag också kollat, den är väldigt fin tycker jag. Särskilt med ett tyg där man kan leka med randningen i olika riktningar (inte randigt, men med lite ränder om du fattar vad jag menar, sådana som den är uppsydd i på bilderna till mönstret typ). Själv ska jag försöka få klar min Roberts Collection jumpsuit och sedan sy hängselbyxorna efter samma mönster.

Fröken Slöjd said...

Jättefin klänning och så kul att se att det går att göra egna mönstrade tyger.

Blir nyfiken på om du tryckt prickarna helt fritt eller om de är placerade efter något system.

Hälsningar Fröken Slöjd

Clara said...

Fröken Slöjd: Tack! Jag tryckte dem fritt, jag gillar när prickiga tyger är lite mer oregelbundna och inte med "linjer" eller vad man ska säga i prickarna. Klippte några olika mallar i hårdplast och gick loss! Och just det, jag klippte ut delarna till klänningen först, då tar det mindre plats i en lägenhet att trycka :)

Tyg och Otyg: ja verkligen! Jag är också sugen på ränder men det var svårt att hitta något sånt tyg, särskilt som jag först vill sy en som inte kostar så mycket för att se om jag gillar modellen.

Silvia said...

I love that dress! You've done an excellent job on the dots, they look perfect and suit the dress and you very well.

I agree that sewing or knitting is very therapeutic and you end up with something useful at the end. Why worry about it? Just do it as Nike used to say ;-)

Fröken Slöjd said...

Tack för svar!
Så smart att klippa ut delarna till klänningen först!
Kanske jag vågar mig på att trycka på något annat än tygkassar så småningom.
Mvh Fröken Slöjd