Saturday, July 15, 2017

Doris

 På bilden med mina örhängen skymtar den här klänningen, men den måste ju förstås få ett eget blogginlägg! Mönstret är Doris dress från Sew over it och tyget är viskos från Stoff och Stil.

Jag har ett problem eller vad man nu ska kalla det i form av att jag alltid fastnar för lite för gulliga mönster. Både när det gäller modeller på kläder och på tyger med tex blommor. Sen när plaggen är klara så vill jag inte använda dem för vill inte ha så gulliga kläder... Den här klänningen drar lite åt det hållet. Jag tror att jag kommer använda den ändå men den är på gränsen för min smak just nu.

Men den är skön att ha på sig och det är rejält med härlig vidd i kjolen! Det går åt en hel del tyg, nästan 3m, men det är ju fantastiskt oavsett ålder att kunna snurra såhär! 

 Knytbanden är fastsydda i insnitten bak i klänningen, nästa gång syr jag ev fast dem i de främre insnitten istället. Placeringen bak känns lite konstig, går liksom inte att få någon form på klänningen genom att bara dra dem bak? Å andra sidan är det bekvämare att knyta fram, för knyt bak ger obekväm knut i ryggen när en sitter ner mot ryggstöd.

Försöker komma ihåg vilka ändringar jag gjorde men jag har svårt att komma ihåg... Sitter i skrivande stund i Norrköping hos mina svärföräldrar så kan inte kolla mina anteckningar jag gjort i min mönsterpärm. Vad jag minns är att jag höjde halsringningen en del, den var alldeles för urringad för min smak (delvis pga min längd, jag är kort och då är ju också överkroppen kortare). Jag höjde midjan lite för att få den på rätt plats för min kropp och så sydde jag på fickor. Alla klänningar måste ha fickor tycker jag! Det var lite klurigt att bestämma vilken typ av fickor som passade bäst men tillslut bestämde jag mig för enkla "utanpåfickor". Jag tror inte att jag gjorde någon FBA men är lite osäker på det.

Överlag ändå nöjd med den här klänningen! Den är fin, skön och var rolig att sy.

4 comments:

Cecilia N said...

Jättefin. Och jag fnissade lite "sådan dotter sådan mor" när jag såg snurrbilden. Men det konstaterade ju du också några rader längre ner.

Jennie said...

Men alltså, wow, så himla fin klänning! Om du någon gång kommer fram till att du inte använder den tillräckligt mycket så hade jag gärna köpt den ;)
Jag undrar också vart du har köpt din fina hatt? Letar med ljus och lykta efter en bra hatt att ha när jag arbetar (studerar till trädgårdsmästare) som skydd mot solen!

Clara said...

Jennie: åh tack! Hatten har nog en 7-8 år på nacken, från Monki eller HM om jag minns rätt. Men jag tror att jag sett flera såna liknande hattar just i de affärerna i år så kolla där! Perfekta till trädgårdsmästare :)

Åsa said...

Klänningen är verkligen jättefin! Gillar tyget - vad är det för material?