Thursday, October 5, 2017

Hamburgsund

Den här koftan har varit ett sånt märkligt projekt för det tog huuuur lång tid som helst i början, jag stickade en förstor storlek och i hopp om att det magiskt skulle bli rätt storlek låg den ett långt tag halvt bortglömd längst ner i min stickkorg. Sen tog jag tag i det, repade upp allt och la upp en mindre storlek och sen bara POFF så var den plötsligt klar? Så det tog både väldigt lång och väldigt kort tid att bli klar med den. 

Hursomhelst så är jag extremt nöjd med den! Kombinationen av lätt oversize, v-ringad, strukturmönster och den lite dova gula färgen känns helt perfekt. Garnet är Silketweed från Magasin Duett som jag köpte redan förra året på syfestivalen men som fick ligga till sig ett bra tag i vänta på rätt projekt. 

Mönstret är Hamburgsund av Karin Westrand, en av mina absoluta favoritdesigners just nu. Några ändringar gjorde jag inte, förutom att sticka ärmarna i en storlek mindre än kroppen. Min stickfasthet var helt off så fick sticka ärmen i minsta storleken och kroppen näst minsta. När delarna sen stickades ihop stickade jag första setet med minskningar på både kropp och ärm, men i nästa del med minskningar på bara ärm stickade jag minskningar på vartannat rätt varv tills maskantalet stämde för ärmen till näst minsta storleken. Rörigt beskrivet och sen insåg jag att jag inte alls hade behövt kämpa med att räkna ut det där utan det hade löst sig ändå, men jaja.... så är det ibland. 

Och ser ni, jag har jeans på mig? Det händer inte ofta. Gillar det här med att det numera finns så stretchiga jeans att köpa att de känns som mjukisbyxor. Även om ingenting naturligtvis slår riktiga mjukisbyxor! 

Ja här står jag och skrattar ensam i skogen med en självutlösare! Tänker ibland att det måste se så knäppt ut för förbipasserande hundpromenerare för jag skrattar ofta högt när jag tar kort, alltså inte för att det är så oerhört roligt utan för att det är svårt att le/skratta på bild utan att det faktiskt kommer ljud också. Får lite såndär "women laughing alone with salad"-vibbar (googla om ni ej känner till). Men det syns ju inte på bild hoppas jag :)

Gillar det här strukturmönstret! Gjorde den rolig att sticka också, bara slätstickning är ju ohyggligt tråkigt enligt mig. Hade jag haft ett önskemål är det att strukturen skulle stickats på avigsidan istället för på rätsidan. Vet att Dandelion-Anna stickade sin Hamburgsund så men min hjärna är så trött att jag inte orkade tänka ut hur jag skulle göra så. 

Mycket nöjd med perfekt höstkofta! Ser ni också att jag lyckades hitta helt perfekta ton i ton knappar? Fanns på Knapp-Carlssons i Göteborg, kan alltid lita på dom. 

6 comments:

Linnéa said...

Vilken vacker kofta! Färgen och mönster är ju helt underbara tillsammans. Och vad kul att du lyckades hitta knappar i rätt nyans :D

Fanny said...

Wow så fint, både koftan, bilderna och hela outfiten!

Kattis said...

Ååh vilken underbart fiiin kofta! Ser jättemysig ut och passar dig perfekt! En såndär "måste ha- kofta"... måste kolla in mönstret lite. :-) Blev nyfiken.

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
knitbyme said...

Hej. Fin kofta. Jag gjorde min i Hverdagsull. Kram

m said...

Denne er så fin!

Det gjelder egentlig alt du lager. Takk også for at du har beskrevet hvordan du har gjort det med ermene. Jeg strikker også ermene en størrelse mindre enn bolen, så beskrivelsen din er gull verdt!