Thursday, November 16, 2017

Helga

När jag skulle sticka min långa Slanted Sleeven så beställde jag först tre nystan med olika grå nyanser för att kunna se färgerna i verkligheten. Valet till koftan blev färgen Granit, men jag blev också riktigt svag för färgen Goeland som de här halvvantarna är stickade i. Ja och garnet är alltså Ulysse från De rerum natura, kan ju vara bra att skriva det också och inte bara färgernas namn... Den tredje färgen jag beställde tror jag var Poivre eller om det var Poivre et sel, jag gav bort det nystanet rätt fort för färgen var alldeles för beige för min smak. 

 Ett nystan räcker ju inte så långt men det räcker till ett par halvvantar! Mönstret är mitt eget, det heter Helga och finns i min och Kamillas bok Vantar för alla årstider. För den som är sugen på att sticka dom så har tyvärr tummen fallit bort ur boken, men beskrivningen till den finns på vår Errata sida som ni hittar här

Det här garnet var inte perfekt för halvvantar, efter att både cyklat och dragit barnvagn med dem på när det regnat ute så är de lätt ihoptovade på insidan. Jaja, jag gillar dom ändå och ett par mellangrå halvvantar är alltid bra att ha!

1 comment:

Handgjort av Vera said...

Så fina! Men allt ur din och Kamillas bok är ju hur fint som helst...